Könyv készült az erdőben fellelhető finomságokról

Szerző: | 2023.11.24 | Hírek

Melyik az a gyümölcs, ami minden parkban terem, mégis Iránból importálják? Hogyan lesz izgalmas fogás a salátaboglárkából? Milyen íze van a hagymaszagú kányazsombornak? Mindez kiderül az újonnan megjelent Ehető Erdő című kötetből.

Az Ehető Erdő című kötet 45 vadon gyűjthető, a lehető legtisztább forrásból származó növényen keresztül adja át azt a majdnem feledésbe merült tudást, amellyel bárki sokkal közelebb kerülhet a természethez. Az erdő és a mező kincsei ugyanis nemcsak fenntartható forrásból származnak, szezonálisak és bárki számára elérhetők, de elképesztően finomak is. Az exkluzív megjelenésű kötet minden, a természetre és a gasztronómiára nyitott olvasó kincse lesz, hiszen a gyönyörű fotókkal illusztrált könyvből a növények felismerése, gyűjtése és feldolgozása is elsajátítható.

A két szerző, Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára „dzsindzsász”, azaz vadnövény-gasztronómiával foglalkozó újságíró számtalan gyűjtési és feldolgozási trükköt, gyűjtési naptárt, lelőhelyre vonatkozó információt és receptet oszt meg a könyvben.

 

Fenntarthatóság a legmagasabb fokon

Aki kirándulás közben, a saját kedvére és a családjának gyűjt ehető növényeket, nem csak a testével, hanem a lelkével és a környezettel is jót tesz. A természetben töltött idő bizonyítottan gyógyító hatással van ránk. A növények megismerésével, a felvillanyozó gasztronómiai kalandokkal pedig közelebb is kerülünk hozzá és a gyomrunkon keresztül fedezzük fel, hogy mekkora értékeket rejt – vallják a kötet szerzői. Márpedig ha jobban megszeretjük, akkor jobban is óvjuk, hogy az utódainknak is megmutathassuk a saját bőrünkön és tányérunkon megtapasztalt csodát.

Bózsó Gyula és Megyeri Sára, az Ehető Erdő című kötet szerzői

 

A gasztronómiai szakemberek már évekkel ezelőtt felfigyeltek a vadon termett növények nyújtotta fantasztikus lehetőségekre. Az Ehető Erdővel viszont mostantól bárki, a saját kosarával elindulva, a saját konyhájában próbálhatja ki a különleges, rendkívül értékes alapanyagokat – amelyekért csak kíváncsisággal és jóleső fáradtsággal kell fizetni – írja az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. közleménye.
______________________________________
Forrás: Turizmus.com
Képek: ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.