Könyvet adott ki a Schnitta

Szerző: | 2015.12.15 | Hírek, Karrier

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület névadója, Schnitta Sámuel munkássága előtt tisztelegve hirdette meg a szakképző iskolák számára a Schnitta Sámuel Országos Szakmai Csapat Emlékversenyt, melyen a három alapszakma (pincér, cukrász, szakács) tanulói versengenek a legjobb iskolai csapat címéért. A verseny sikerét bizonyítja, hogy a következő tanévben már a negyedik emlékversenyt fogják elindítani.

A verseny szervezése és lebonyolítása mellett az egyesület nagyon fontos feladatának tekinti, hogy az éttermi szakembereknek, az iskolákban dolgozó szakoktatóknak olyan információkat, tanácsokat adjon, olyan továbbképzéseket tartson, amelyek segítik az éttermi munka egységes szabályrendszerének elterjedését.

A szabályok egységesítése jegyében határozta el az egyesület, hogy kiadja az „Új Schnitta” szakkönyvet, amelyet mintegy a pincér szakma szabványának szán. Az „Új Schnittában” irányt szeretne mutatni a klasszikus felszolgálás szabályaival kapcsolatosan, illetve állást kíván foglalni a felszolgálás új irányairól, megoldásairól is.

Az „Új Schnittát” a szakma valamennyi művelőjének ajánlják, de szeretnék, ha a kiadvány minél szélesebb szakmai nyilvánossághoz jutna el. Szándékaik szerint a szakoktatók, szaktanárok, szakképzést végző mesterek, gyakorlati képzést, vizsgára történő felkészítést folytató szakemberek mellett, a versenyre vagy vizsgára készülőknek hasznos olvasmány lesz, de a szakmai vizsgabizottságok és szakmai zsűrik tagjainak is ajánlják ismereteik frissítésére.

A kiadvány része a jelenleg érvényes szint-, szakmai-, valamint mester vizsgakövetelmények szakmai egyértelműsítése, ezzel lehetségessé téve az ország valamennyi pincér vizsgájának azonosságát.

A kiadvány 2015 decemberében jelenik meg.