Korlátlan sörkóstolás a hétvégén a Gellértben

Szerző: | 2018.02.13 | Események, Hírek

Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik az Indoor Sörfesztivál idején, vagyis február 16-18 között az idén 100 éves Gellért Hotel, amelynek falai közt mintegy 100 féle sört kóstolhatunk, miközben a csúcsgasztronómia híveit ötfogásos sörvacsora, valamint a pazar panorámájú Lakosztályétterem várja, vasárnap pedig egy izgalmas Sörbrunch, korlátlan étel- és italfogyasztással.

A III. Indoor Sörfesztivál idején a Danubius Hotel Gellért összes termében korlátlanul folyik majd a sör, mintegy száz féle változatban, köztük kis és nagyüzemi, hazai valamint cseh, német, angol, belga italok, és whiskys hordóban érlelt sörkülönlegességek is megtalálhatóak. Mellettük pálinka, sörpárlat és ír whisky kóstolás is várja a látogatókat.

A habos folyam mellett természetesen a sörrel párosítható ételek is előkerülnek, nem is akármilyen kínálatban. Varju Vilmos, a Bock Bisztró és a Vendéglő a Kisbíróhoz, valamint Frideczky András a Gellért Söröző séfjének sörpárosa  a fogások és a hozzájuk kínált sörök párosításával különleges ízvilágot kínálnak pénteken és szombaton a Sörpáros Sörvacsora keretében. Az asztalra kerül majd – mások mellett – sörtésztában sült fürjtojás sörmajonézzel, gyömbéres kacsaleves kacsanyelvvel mangalica karaj „kolbász bőrrel”, sörös árpagyönggyel, valamint mogyorós csokoládékrém, tejfagylalttal és sör sabayonnal.

A Gellért Szálló védjegyének számít a csodás panorámájú 422-es lakosztályban helyet kapó Lakosztályétterem. A limitált létszámú fine dining vacsorát a szálloda centenáriumi évének tiszteletére először, a III. Indoor Sörfesztiválon is megrendezik, ahol ez alkalommal a kortárs gasztronómia kiválósága, Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive séfjének prémium kategóriás menüje kerül majd terítékre, a fogásokhoz illő italsor kíséretében.

Vasárnap egy pazar Sörbrunch Capriccio zárja a III. Indoor Sörfesztivált, ahol korlátlan étel-, italfogyasztás és a fesztivál legjobb sörei várják az ínyenceket. A menüsort Müncz Gábor, a Gellért vezető séfje sörökhöz passzoló ételekből állítja össze, benne meggysörös cékla shot, bécsi burgonyasaláta, füstölt pisztráng vörösbab salátával, jércemell szeletek paprika lekvárral, pácolt libamell savanyított hagymákkal, finomságok a spájzból és sajtfalatok almával, dióval.

További infók: http://indoorsorfeszt.hu/