Kóstolja meg a kínaiak kedvenc nemzeti italát!

Szerző: | 2017.12.06 | Hírek, Italsor

Megérkezett az eredeti KAO LIANG CHIEW

A KAO LIANG CHIEW párlat legalább annyira közkedvelt ital a kínai emberek körében, mint Magyarországon a házi pálinka vagy a gyomorkeserű. Kóstolása gasztronómiai élményt nyújt, ami nem csoda, hiszen évszázados hagyományok alapján készítik Tiencsinben.

KAO LIANG CHIEW

A „Golden Star Brand” vállalat által előállított termékek zászlóshajója, amely elengedhetetlen kelléke a családi, baráti és céges összejöveteleknek Kínában. A párlat legfontosabb alapanyagát az Észak-Kínában termesztett, jó minőségű cirok adja, amelyet nagyon szigorú és kifinomult eljárással dolgoznak fel, majd több mint két évig „érlelnek” mielőtt palackba kerül. Ennek a gondos feldolgozásnak köszönhetően a tisztaság, gazdag ízvilág és lágy aromák jellemzik az italt. A kínai emberek úgy tartják, hogy fogyasztása javítja az anyagcserét és megszünteti a fáradtságot.

 

MEI KUEI LU CHIEW

1326 óta készítik közel azonos recept alapján, ezért is lehetséges, hogy Kína egyik közkedvelt szeszes itala lett. A párlat egyik fontos összetevője az Északnyugat-Kína 800 méteres magasság feletti területein található friss rózsaszirom, melyet kizárólag harmatosan, napfelkelte előtt gyűjtenek be és áztatnak a Kao Liang Chiew párlatban, majd palackozás előtt legalább két évig pihentetnek. Az ital pompás illatát a rózsaszirmok aromája és a gondos érlelés adja. A kínaiak szerint a Mei Kuei Lu Chiew serkenti a vérkeringést, fiatalítja a bőrt és segít a méreganyagok kiválasztásában.

 

WU CHIA PI CHIEW

Délkelet-Ázsiában „Kína Szentelt Vizeként” is emlegetik. A párlat egyik legfontosabb alapanyaga a Kao Liang Chiew, amihez több mint 20 féle értékes gyógynövényt kevernek. Szigorúan követik a hagyományos eljárást: két éven át tárolják, hogy a gyógynövények hatóanyagai teljes mértékben kioldódjanak, így a Wu Chia Pi Chiew-t aromás növényi illat, ragyogó rubinvörös szín és lágy, kissé édes íz jellemzi. A kínai emberek szerint mértékletes napi fogyasztása segít a vizesedés megszüntetésében, élénkíti a vérkeringést és hatásos a stroke megelőzésében is.

Keresse a kizárólagos magyarországi forgalmazónál (Trust 97 Kft.(1087 Budapest, Kőbányai út 27. 239. I-II. épület, 1. emelet, +36/30/58-33-158, www.azsiaparlat.hu, info@azsiaparlat.hu) a Golden Star Brand termékeket!

(x)