Kóstolóünnep Egerben augusztusban

Szerző: | 2018.07.05 | Események, Hírek

A hagyományteremtés jegyében augusztus 24-25-én immár másodszor jelentkezik a VINO Kóstoló Ünnep, ahol a szervezők új helyszínen szeretnék megmutatni az Egri borvidék ismert borászatait és éttermeit, valamint kézműves termékeit.

A VINO megálmodói arra helyezték a fő hangsúlyt, hogy ezúttal ne egy vagy néhány konkrét fajtára specializálódva sorakoztassák fel a borvidék borait, hanem sokkal szélesebb skálán kóstolhassanak a vendégek. Ezáltal mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző tételeket és jobban körbejárhatja kedvenc borászatainak sokszínűségét. Ezúttal az Egri Érseki Palota udvarán várják a borok, a gasztronómia és a kultúra kedvelőit augusztus utolsó hétvégéjén.

A tervek szerint több mint 20 egri és vendég borászat hozza el kínálatát, és bemutatkozik két borvidéki összefogó kezdeményezés: az Egri Borműhely és a Kőporos Borbazár. Mindehhez számos étterem és kézműves termelő ajánl gasztronómiai különlegességeket. A rendezvény mindkét napon ünnepélyes szőlőáldással veszi kezdetét.