Kovács Gábor: Célom, hogy a magyar csárdát magasabb szintre emeljem – podcast

Szerző: | 2023.02.08 | Hírek

Amint azt korábban megírtuk, Kovács Gábort, a Tenkes Csárda tulajdonosát választotta az Év Vendéglősének 2022-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A Trend FM Turizmus.com műsorában a szakmáról, a Tenkes Csárda megmentéséről és a díjról beszélgetett a szakemberrel Érczfalvi András műsorvezető.

Az Év Vendéglőse díjat 2022-ben elnyerő Kovács Gábor a műsorban felidézte, hogyan került hozzá a csarnótai Tenkes Csárda 1999-ben, amely akkor már egy éve zárva volt. Úgy döntött, hogy megmenti az 1889-ben emelt épületet és a hagyományos, magyaros ételeket kínáló vendéglátó egységet, hiszen rengeteg gyermekkori emlék kötötte a csárdához.

A Tenkes Csárda 2000 óta, 23 éve működik Kovács Gábor vezetése alatt, aki a magyar hagyományok életben tartásával folyamatosan magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a hozzá betérőknek.

„Az volt a célom, hogy a magyar csárdát egy magasabb szintre emeljem” – hangsúlyozta a szakember. Sokan a magyar konyhát zsírosnak, nehéznek találják, így az étteremben a hagyományos és a modern konyhatechnológiát ötvözik egymással, hogy új köntösbe bújtassák a tradicionális csárdaételeket, emellett pedig fontos számukra a magas minőség és a kreativitás is.A műsorban elmondta, hogy alapanyagaik nagy része elsőosztályú, bioorganikus, háztáji nyersanyagokból kerül ki, lehetőleg helyi vagy magyar termékekkel igyekeznek dolgozni. A csárda mellett évek óta működő Tenkes Kamrában a vendégek különböző házi termékeikből is vásárolhatnak.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: