Közös karácsonyi akcióba kezdtek a szállodák és cukrászdák

Szerző: | 2020.12.16 | Események

Több szálloda, cukrászda, turisztikai szervezet közös akciójaként 9 turisztikailag fontos település  finomságait népszerűsítik december 20-ig.

Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst, Füred Kapitányt  is, aki  Budapesten is segítette a Mikulás munkáját: 9 méter magasból ajándékokat engedtek le a járókelőknek az egyik szállodából.  Az akció részese lesz több balatoni település is – ígérik a szervezők.

Mint azt Éskovács Péter, az akció egyik szervezője elmondta: kampányba azért vonták be a Mikulást  is, mert a gyerekek  vele egyébként se  tudtak találkozni  személyesen. Így most az erkélyekről láthatták őt. Az erkélyt Vidámság Minisztériumának nevezték el. Ezzel a névvel arra szeretnének utalni, hogy a vírusokkal teli, depresszív időszakban szükség van a humorra, vidámságra is! Az erkélyen több más mesehős is ott volt, akik másfél méteres távolságot tartottak a Mikulástól.  Ott volt például Füred Kapitány, a balatoni utazásokat népszerűsítő mesehős és több barátja is. A figurák jelenlétével a szociális távolságtartás fontosságára  játékos formában világítottak rá.

Az erkélyre emberi nagyságú recepteket is kiállítottak, amelyeken a Mikulás kedvenc süteményének hozzávalói találhatók. Így hívták fel a figyelmet arra, hogy érdemes a finomságokat házhoz is rendelni. Főként olyan boltok, hotelek, éttermek elé teszik ki ezeket a közeljövőben, amelyeknek a vírus miatt be kellett zárniuk és szinte csak a házhoz szállításból van bevételük.

A Vidámság Minisztériumának karitatív eseményét 9 turisztikailag fontos település szállodájának, cukrászdájának erkélyén ismétlik meg. A Mikulás  eljut a Balaton több városába is- Az akció december 20-ig tart – áll a szervezők közleményében.