Központi koncepció

Szerző: | 2016.06.21 | Konyha

A 2013 végén nyílt Központ Bisztró új színfoltot teremtett Újpesten, hiszen mindenki számára érthető és értelmezhető étlappal, családbarát szemlélettel, igazi bisztró-hangulattal várja a vendégeket a városrész központjában. Tulajdonosai hamarosan újabb egységet nyitnak.

kozpont1

Bacon-saláta

A fine dining ide nem való, de óvatos edukációval rá lehet vezetni a vendégeket az új ízekre – vallja Petrovszki Norbert konyhafőnök, aki a legújabb, nyári étlapon igyekszik keleties alapanyagokat is becsempészni a fogásokba. Így a jérceleves udon tésztával és japán gombával készül, de megjelenik a szezámmag és a jázminrizs is. A különlegesebb ízvilágot képviseli a lencseleves beluga lencsével, a marhanyak whiskey-s glace-szal, valamint a baconos saláta, zöldségchips-ekkel.

A legnépszerűbb fogás természetesen a hamburger, amiből hatféle verziót kínálnak, választható extra köretekkel. És bár a nyárra teljesen megújult az étlap, a közönségkedvenc pestós csirkemell saláta, a Cézár-saláta és a kóstoló-trió (padlizsánkrém, camambert-krém, sonkakrém) megmaradt.

A Központba már akár reggel is be lehet ülni, hiszen 8-11 óra között napindító fogásokkal készülnek, délben üzleti ebédmenüt kínálnak. .

Marhanyak whiskey-s glace-szal

Marhanyak whiskey-s glace-szal

Az itallap is kimondottan változatos: havonta keresnek új, kevésbé ismert pincészetet, akinek borait megjeleníthetik – júniusban épp az egri Havas & Tímár tételei kóstolhatóak. És a söröket sem lehet megunni, hiszen a Reketye és a Kaltenecker folyamatosan változó kínálatából lehet válogatni, de a szörpök választékára sem lehet panasz.

A Központ sikerét a gyakori telt ház és a szép számú törzsvendég mellett bizonyítja az is, hogy hamarosan néhány házzal odébb új egységet nyitnak. A Calavera néven várhatóan augusztusban debütáló mexikói étterem az ismert és népszerű közép-amerikai ízvilágot viszi el Újpest-Központba.

További információ: www.kozpontbisztro.hu, http://www.facebook.com/KozpontBisztro?fref=ts