A Kristinus a Sziget fesztiválok idei bora

Szerző: | 2017.06.15 | Hírek, Italsor

A tavalyi szakmai és  közönségsiker nyomán (amikor a Kamocsay Ákos nevével fémjelzett Hilltop borok voltak jelen a Sziget fesztiválokon), ismét a Borháló Borkereskedés gondoskodhat róla, hogy a Sziget Kft. 2017-es összes fesztiválján (Volt, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és Strand) jó minőségű borokat kínáljanak a vendéglátó egységek. Ezt jelentette be június 14-én Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója, és Nádas Szilárd, a Kristinus Borbirtok főborásza.

A Kristinus szortimentjéből erre az alkalomra egy külön Sziget-válogatást készítettek fehér, rosé és vörös borokból. Ezek mellett palackos prémiumborokkal is készülnek, amelyek válogatásához Kántor Endre szakíró és Nyulasi Gábriel István bortanácsadó véleményét is kikérték. Reményeik szerint ezzel a magasabb minőséggel a külföldi fesztiválozók körében ismertetik meg a magyar  borkultúrát. A sajtótájékoztatón résztvevő Garamvölgyi Krisztián mester bártender pedig bemutatta a Kristinus borokból készített koktélvariációkat, köztük azt, amelyik a Sangria nyomán a Hungria nevet kapta.

Elhangzott, hogy a fesztivál körülményei között is szeretnék garantálni az optimális minőséget, hogy a borral most ismerkedő fiatalok jó alapokról indulhassanak a borvilágba. Ezért az alap folyóborokat naponta  szállítják a helyszínekre, a vendéglátókhoz, akiknél csapoló pisztolyból kerülnek a poharakba Az alapborokból egy deci 450 forintba, a prémium kategóriásokból 600 forintba kerül majd. Mivel a nagy forgalom miatt szinte lehetetlen megoldani a folyamatos hűtést, ezért a borászok elfogadják azt az értékesítési módot is, amikor jégkására öntik a borokat a vendéglátók.

A Kristinus borain kívül jelen lesznek még a fesztiválokon más borok is, de ezeket az erre a célra kialakított borudvarokban kereshetik fel a látogatók.