Krúzolás Erzsébetvárosban

Szerző: | 2018.12.19 | Hírek

Magyarországon is ismert kifejezés a pub-crawling, vagyis a kocsmáról-kocsmára járás egy este során.

A nálunk viszonylag új keletű angol kifejezés azonban egyáltalán nem újmódi szokást takar, már a száz évvel ezelőtti Budapesten is szokás volt társasággal egyik kávéházból/mulatóból/bejzliből a másikba vonulni esténként, csak akkor még krúzolásnak nevezték ezt a látszólag céltalan sétafikálást. Rejtő Jenő, a VII. kerület szülötte – ha épp nem írt éjszakába nyúlóan – maga is előszeretettel hódolt e sajátos városi sportnak. Részben az ő emlékének szentelve nevezték el a Klauzál utca egyik új vendéglátóhelyét, a Krúzert.

Az ősszel megnyitott Krúzer Craft Beer and Food elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt, legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta. A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálat mellett minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát. A Krúzer a minőségi italokat forgalmazó Ital Magyarország Kft. egyféle referenciahelye, mivel az üzlet a tíz sörcsapból négyre mindig az általuk forgalmazott 60–70 féle márkából válogat. A csapolt söröket további tucatnyi palackozott egészíti ki.

A bár a különleges sörök mellett minőségi röviditalokkal, koktélokkal és borokkal vár minden vendéget, az itallapon továbbá kiemelt szerepet kapnak a különleges– egyetlen brazíliai ültetvényről származó – kávék is. Az italok mellé természetesen étel is dukál: az étlapot a bár jellegéhez állították össze, klasszikus hamburgerekkel, ízletes grillkolbászokkal és mexikói tortillalepényekkel.