„Otthoni” gasztroélmény Újpesten

Szerző: | 2022.02.09 | Bennfentes, Hírek

Az Ételműhely Lakáséttermet 2018-ban nyitotta Hack Barnabás és felesége, Iklódi Dóra, majd 2021 nyarán a lakásétterem mellett elindult az Ételműhely Gourmet Kantin és Bárt. 

Barnabás pályafutását a Michelin-csillagos Costesben és Costes Downtownban kezdte, dolgozott a dániai Michelin-csillagos Frederiksminde Hotelben, majd sztázsolt a tatai Platán étteremben is. Ezek a tapasztalatok erősen meghatározták Barnabás konyháját, hozzáállását az alapanyagokhoz, és magához a vendéglátáshoz is. Dóra közgazdászként és ételfotósként veszi ki részét a munkából.

 

 

A lakásétterem a fine dining vonalat képviseli, ám a látványkonyha és a barátságos, családias hangulat gondoskodik arról, hogy a vendégek itt tényleg át tudják adni magukat a vacsoraélménynek. Jelenleg 3 és 6 fogásos kóstolómenüsor közül lehet választani. A 3 fogásos a Klasszik nevet kapta, mivel ebbe kerültek bele azok a fogások, amelyek a vendégek nagy kedvencei voltak, a 6 fogásos Inspiráció menüsorban pedig csupa újdonságot kóstolhatnak az ide érkezők.

 

A 6 fogásos menüsorban az alapanyagokkal körbejárjuk Magyarország tájegységeit, így például helyet kapott a keszthelyi tokhal, a sellyei fürj és a beregi csirke is.  A kóstolómenükhöz borpárosítás is kérhető, amelynek tételeit kis családi pincészetek unikális palackjai alkotnak.

A Covid-lezárások idején Dóra és Barnabás üzlettársukkal együtt 2021 nyarán megnyitották ugyancsak az újpesti főtéren a lakásétterem nagytestvérét, az Ételműhely Gourmet Kantin és Bárt. A bisztróstílusú családi étteremben találkoznak a jól ismert klasszikus hazai ízek, ételek a fiatalos lendülettel és barátságos hangulattal. Nagy figyelmet fordítanak a mentes alternatívákra mind a heti ebédmenüben, mind pedig az a la carte vacsora kínálatában.