Különleges Bobajka a Gourmet Fesztiválon

Szerző: | 2022.05.13 | Hírek

A tarcali Andrássy Kúria & Spa étterme, a Bobajka is vadonatúj külsővel várja vendégeit Tokaj-Hegyalján. A Bobajka étterem a helyi hagyományokat és specialitásokat egy egészen új, modern köntösbe bújtatva mutatja meg a gasztronómia szerelmeseinek, és természetesen a helyi borkülönlegességek sem maradnak majd ki a kínálatból. Az étterem a 10. Gourmet Fesztiválon debütál, így az érdeklődök május 27–29. között Budapestben is megízlelhetik finomságait.

A tarcali Andrássy Kúria & Spa megújulásának során étterme is új köntösbe bújt. A nevét az egyik legismertebb magyar desszert egy helyi verziójáról kapta. A Bobajka étterem alapkoncepcióját a helyi és magyar hagyományőrzés képezi, amely a menüsorában is megjelenik, minderről Varjú Imre séf és csapata gondoskodik. Az étterem specialitása, a bobajka – vagy más néven mákos guba – mellett az étterem kínálatában a régiós különlegességek és a Tokaji borrégió egyedei ízvilága is helyet kap.

Igyekeztünk a régió hagyományait megjeleníteni az ételek között, hiszen vidéki étteremként szinte kötelességünknek érezzük, hogy a helyi gasztronómiai elemeket ne csak megőrizzük, de népszerűsítsük is. Rendkívül finom és egyedülálló fogások és ízek találhatók meg országszerte az egyes területeken, ezeket pedig kár lenne veszni hagyni!” – emelte ki Varjú Imre séf.

Ehhez az élményhez azonban nemcsak az ételek, hanem természetesen az italok is jelentősen hozzájárulnak majd.

A Tokaji borvidék hazánk egyik legkiemelkedőbb és legsokrétűbb borrégiója” – emelte ki Langó Tamás a BHM Zrt. vezető sommelier-je, majd hozzátette: „Az italok válogatásánál nemcsak arra figyeltünk, hogy az étterem menüsorához tökéletesen illeszkedjenek, hanem arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a tokaji borok legjobbjai kerüljenek a vendégek poharaiba, borlapunkon széleskörűen prezentálva a környék pincéit. Ezzel is szeretnénk a helyi hagyományokat és a borvidék örökségét tovább éltetni.”

A Gourmet Fesztiválon az örökség jegyében készülve a régió egyedi ízeit és ételeit mutatják be friss, újragondolt keretek között. A specialitásokkal az étterem és a kúria a vidéki üdülés és Tokaj-Hegyalján szerzett élmények egy szeletét szeretné bemutatni a leendő vendégeknek.

Az étterem új köntösében júliusban indul, de az érdeklődők egy kis ízelítőt kaphatnak Észak-Magyarország és a Bobajka étterem kínálatából 10. Gourmet Fesztivál egész időtartama alatt, május 27. és 29. között.