Különleges ízvilág: Az új VarioSmoker a Rationaltól

Szerző: | 2020.10.07 | Konyha

Az Egyesült Államokban hagyomány, Európában egyre divatosabbá válik a füstölés.

Ez az élelmiszerek tartósításának és az új ízek megjelenésének régi, de összetett módszere. Az intelligens konyhai berendezéseknek köszönhetően manapság sokkal könnyebb és megbízhatóbb a füstölés. Például az új, RATIONAL által kifejlesztett VarioSmoker által, melyet az új iCombi Pro combi-steamer számára fejlesztettek ki. A VarioSmoker az USB-n keresztül egyszerűen csatlakozik a főzőrendszerhez, egy be-/kikapcsolással indul, és intelligens főzőutakkal vezérelt. Az eredmény: füstölt, továbbfejlesztett élelmiszer, egyéni ízvilággal.

„A halakat, a húst és a zöldségeket a VarioSmokerben egyidejűleg lehet főzni és füstölni. Ez nagyon különleges ízvilágot nyújt” – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország ügyvezető igazgatója. Annak érdekében, hogy a felhasználó számára a lehető legegyszerűbb legyen, és biztosítsa a sikert, a VarioSmoker és az iCombi Pro összekapcsolása után a főzési útvonalak az iCookingSuite-ban, a combi-steamer intelligens kijelzőjén jelennek meg. A termékek intenzitását és ízét az egyes füstölés előtti lépések kiválasztásával lehet befolyásolni. A szokásos füstölőanyagot, mint például a faforgácsot vagy pelletet a füstölődobozba lehet helyezni. Az aromát és az intenzitást a füstölőanyagok kiválasztása, a főzőkamra hőmérséklete és a nyersanyagok előkészítése együttesen határozza meg. Az iCombi Pro ezután átveszi az irányítást, a kívánt eredmény elérése érdekében. Gondot fordít továbbá az iCareSystem nevű intelligens program a tisztításra, amely eltávolítja az összes szennyeződést, beleértve az intenzív füstölő illatanyagot is. Használat után a füstölődobozt fel lehet függeszteni a helytakarékos tartóra. Ezenkívül a tartó variálható, hogy mindig a legjobb magasságban legyen rögzítve. A VarioSmoker 1997-től valamennyi combi-steamerben megtalálható, de kézi üzemmódban. Ha még nem lelkesednek teljesen a füstölt ételek iránt, akkor ez a megoldás biztosan leveszi lábukról mind a szakácsokat, mind pedig a vendégeket.

Fotó: Rational PR