Látványfőzde nyílik Újpesten

Szerző: | 2017.07.13 | Hírek, Italsor

Új, prémium minőségű márkával bővül a hazai sörpiac, a First Craft Beer tulajdonosai – több fesztivál szervezői – főzdéjükkel a hazai sörkultúra megújítását tűzték ki célul. Termékeiket korszerű látványfőzdében készítik, ahol bárki megismerheti a minőségi sörfőzés folyamatait, és az első dobozos kraftsört.

A főzde tulajdonosai a Budavári és Belvárosi Sörfesztivál főszervezői, akik ezeken a rendezvényeken is a minőségi sörfogyasztást hangsúlyozták.

„A célunk, hogy Budapest is felkerüljön végre Európa sörtérképére, mindenhol legyen minőségi sörválaszték, és itthon is felismerjék és keressék az emberek a újhullámos söröket. A Váci úti látványfőzdében főzdefriss, természetes eljárással készült, pasztörizáltalan, adalékanyagoktól mentes söröket lehet inni. Emellett a sörüzemben a főzés különböző lépéseit is megismerik a vendégek. Az üzem saját pub-ja, vagyis ún. Taproom-ja olyan a sörkedvelőknek, mint a borozóknak a pince: a főzetek a szemünk előtt készülnek, és egyenesen a tankokból kerülnek a poharukba. A márkával nemcsak a fogyasztóknak szeretnénk megmutatni a sör sokszínűségét. Folyamatosan készítünk extrém különlegességeket a sörrajongók, és a nemzetközi sörszakma számára” – mondta el Kurucz Dániel, a First egyik tulajdonosa.

A márka pilseni, APA és IPA típusú sörei csapról és üvegben is kaphatók lesznek, emellett a First lesz az első olyan újhullámos sör, amit 0,5 literes dobozban is árulnak. A tulajdonosok hosszú távú tervei között szerepel, hogy főzetüket külföldön is értékesítsék, és nemzetközi elismerést szerezzenek.

„A Váci úti látványsörfőzde megépítéséhez a világ legjobb sörfőző mestereivel és főzdéivel konzultáltunk, így nemzetközi szinten is versenyképes üzemet nyitunk meg. Minden sörfajtához más-más vizet használunk, és a ma kapható legjobb minőségű technológiákat használjuk.” – számolt be Kurucz Gergely, a First tulajdonosa.

A First Craft Beer látványfőzdéje július 15-én 16 órakor nyílik meg a nagyközönségnek. A külső Váci út 83. alatt található sörüzembe délután 16 órától óránként indul ingyenes főzdebusz a Westend – Hilton Hotel elől. A nyitóeseményen főzdelátogatásokat és sörismertetőket szerveznek a tulajdonosok sörfőzőmesterek vezetésével, a First taproom-jában pedig mind a nyolc főzdefriss sörtípust megkóstolhatják a vendégek. Este élő zenével és DJ-vel folytatódik a nyitóbuli.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/1344078612377041/

Web: http://firstcraftbeer.com