Sör és halak találkozása a Jókai téren

Szerző: | 2017.07.03 | Hírek, Italsor

A dinamikusan fejlődő Hekkelberg sör hazai képviselői munkájuk során folyamatosan találkoznak olyan formabontó konyhákkal és étlapokkal, amelyek nem kategorizálhatóak, ám a maguk nemében kimondottan izgalmasak és kreatívok. A Hekkelberg forgalmazói ezentúl időszaki Gasztro-randevúkon mutatják be a tipikus ivósör és a lendületes konyhák találkozását.

Az első ilyen találkozónak a budapesti Jókai téren a Lexo Bistro adott otthont, amely az üzemeltetők bevallása szerint hiánypótló vállalkozásként, a nívós hal-, vegetariánus- és vegán fogásokra specializálódva nyílt. Az ételek közt tetszés szerint variálható halászlét, tengeri és édesvizi halakat találni, némi csavarral, de a zöldségekre vágyók sem távoznak innen éhesen. Italkínálatukban ismert hazai borászatok népszerű termékei, kézműves szörpök és kézműves, illetve nagyüzemi sörök is szerepelnek, a sörcsapból azonban a Hekkelberg folyik.

A sörök-ételek rögtönzött találkozóján pedig kiderült, hogy az előételként kínált, szikipontyból készülő, hosszas kísérletezés eredményeként elkészült roppanós haltepertőhöz (amelyet még azok is gyorsan megkedvelnek, akik egyébként nem rajonganak a pontyért) kimondottan jól csúszik a Hekkelberg. A tintahal tintájával színezett réteslapon tálalt, korianderes lecsengésű citrusos pisztrángtatár a Tokyo Lemonade belga fehér sörrel alkot verhetetlen párost.