Lezajlott az Euroskills szakács és pincér válogató versenye

Szerző: | 2016.03.16 | Események, Hírek

Március 11-én pénteken rendezte meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az EuroSkills nemzetközi ifjú szakemberek versenyének szakács és pincér válogató versenyét, melynek a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája adott otthont.

A versenyre jelentkezőkből 3-3 fő jutott tovább a következő megmérettetésre: Ramocsai Barbara, Pereszlényi Alexandra és Jándi Lőrinc (szakács), valamint Török Bettina, Szántay Péter és Császár Attila (pincér).

szakma sztar pincerekA verseny mintegy 6 órán keresztül folyt, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai- és alapanyag ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem angol nyelvismeretükről is. A kommunikáció – feladatismertetés, menüírás, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása -, angol nyelven folyt. A szakácsok 4 modult teljesítettek: zöldségdarabolás, krémleves, halétel, tányérdesszert; a pincérek koktélt kevertek, terítettek, gyümölcsöt faragtak és flambíroztak.

A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelő rendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak. A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt. Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2016. decemberében, a svédországi Göteborgban megrendezésre kerülő Euroskills nemzetközi versenyre.

A szervezők, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és Gundel Károly Szakképző Iskolája, valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeretettel várja az érdeklődőket 2016. április 18-19-én a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács és pincér verseny döntőjén.