Megnyílt a Jamie’s Italian

Szerző: | 2016.05.20 | Céghírek, Hírek

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben nyitott meg Jamie Oliver első közép-európai étterme a Budai Várban.

Az éttermet Jamie a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal hozta létre, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít.

jamie4A népszerű olasz ételek a leggondosabban kiválasztott alapanyagokból készülnek, melyek magas minőségét, természetességét, fenntarthatóságát, etikus származását és az állatokkal való méltó bánásmódot egy szigorú saját belső rendszer és kontroll garantálja. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik, a beszállítók és termelők felkutatása több mint 10 hónapot vett igénybe. A legtöbb esetben szabadtartású vagy bio alapanyag felelt meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, melyet a Jamie’s Italian-en kívül egy étterem sem alkalmaz Magyarországon. Az előírások betartását a londoni központból rendszeresen ellenőrzik.

Kipróbált, letesztelt receptek alapján rusztikus, autentikus gyökerű ételek kerülnek az étlapra, melyeket Jamie és Gennaro közösen álmodtak és alkottak meg. A vagány olasz étteremben a helyszínen naponta frissen készített tészták mellett látványkonyha és terasz is várja a vendégeket.

A személyzet komoly képzési programjában szem előtt tartják, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az ételekről, megtanítják minden egyes fogás eredetét, azt, hogy hogyan alkották meg és készítették el őket, az ételek mögött rejlő történeteket és személyeket is.

Jamie Oliver is izgatott, hogy Jamie’s Italiant nyit Magyarországon. „Budapest egy csodálatos város egyre izgalmasabb éttermi választékkal, alig várom, hogy részese legyek ennek én is. Egyszerű, érthető, jó ár-érték arányú olasz ételeket fogunk kínálni a Jamie’s-ben, a legjobb minőségű alapanyagokból.”

jamie2

Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Csoport vezetője szerint „az első perctől kezdve megvan a kémia a két csoport között, mintha a londoni nagytesómmal találkoztam volna. Ugyanazokat az értékeket valljuk és a legjobbra, a maximumra törekszünk, nem alkuszunk meg. Ez látszik minden éttermünkön, így a Jamie’s Italian-on is: az Európában elérhető legjobb alapanyagok, etikus és fenntartható forrásból, fantasztikus tudású és lelkes kollégák, és a legmenőbb design. Nagy felelősség Jamie-vel közös éttermet nyitni, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk és megmutatnunk a magyar vendégeknek, milyen a laza és elérhető minőségi és friss olasz konyha.”

További információ: www.jamiesitalian.hu