Ízes Magyarország: Mádi Furmint Ünnep

Szerző: | 2019.08.23 | Hírek

Tokaj-hegyalja híres borfajtájának ünnepe – nem csak felnőtteknek.

A Tokaji borvidék talán legszebb településén idén már 24 helyszínen ünneplik (augusztus 30–31.) a mádi dűlők büszkeségét, az ásványos ízvílágú furmintot.

Lovasok és szekerek, szőlő- és borsáfárok, helyi kézművesportékák és vásári forgatag színesíti a fesztivál központi helyszínét, a Furmint korzót. A nyitott pincéknél és udvaroknál gyógy- és fűszerkert-bemutató, borkóstolók, édes és sós finomságok, az Europa Nostra-díjas zsinagógában pedig a Tokaj-hegyaljai zsidóság történetét bemutató kiállítás várja a látogatókat.

Eközben a Szőlősgazda Játszópark mesebeli falujában, Hencidán hétpróbás kalandra hívnak minden bátor gyermeket.

A zenei aláfestésről többek között a Balkan Fanatik, a TNT, Tordai Zoltán és zenekara, a Kelet Brass Band, a Fekete Lakkcipők és a Sentimento Zenekar gondoskodik.

3 hely, amit látni kell a környéken

Regéci vár: Az ország egyik legnagyobb vára, a Rákócziak egykori rezidenciája. Az újjáépült, multimédiás eszközökkel izgalmassá tett Öregtorony tetejéről szép időben a Magas-Tátráig is ellátni.

Vizsolyi Biblia Látogatóközpont: Tárlatvezetéssel mutatják be az 1590-ben nyomtatott első teljes, magyar nyelvű Bibliát, a templom freskóit és a nyomdatörténeti múzeumot.

 

Acetánia, Bodrogkesztúr: Magyarország első ecetmúzeuma, amelynek modern bemutatótereiben mindent megtudhatunk a borecetek történetéről, készítéséről és megannyi fajtájáról – kóstolni kötelező!

Infó: mad.info.hu, tokaj-turizmus.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu