Magyar Bor – Személyesen – Bemutatkozott az új magyar borarculat

Szerző: | 2019.03.06 | Hírek, Italsor

Újszerű kezdeményezés és ezzel együtt a hozzá kapcsolódó arculat is bemutatkozott március 1-jén a Borjog és Bormarketing 2019 Konferencián.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a szakmai szervezetekkel együttműködésben hozott létre egy egységes márkát, amely azt a célt szolgálja, hogy növelje a magyar bor és borászatok nemzetközi ismertségét, népszerűsítse a kulturált borfogyasztást.

A 22 magyar borvidék számos szőlőfajtájának és borstílusának köszönhetően rendkívül sokszínű, az új borarculat pedig megőrizve és ünnepelve ezt a sokszínűséget egységbe szervezi a magyar bor kommunikációját. 

Az arculat a személyességre épül, az egész kezdeményezés azon az alapon nyugszik, hogy a magyar bor mögött ott áll a magyar borász, személyesen. 

Az egyenlet szerint: magyar bor = magyar borász

A magyar bor új arculatát és márkakoncepcióját Gál Zsombor, a bormarketingért felelős szakértő, valamint Ipacs Géza, arculati tervező mutatták be. A bemutatott rendszer március 1-től elindult. Létrehozásánál három fontos szempont játszott szerepet. Egyrészt, hogy egyedi történet jöjjön létre, olyan, amelyet még nem tartunk elhasznált üzenetnek a világban. Másrészt az is fontos szempont volt, hogy a rendszer hiteles legyen: ne idológiát kommunikáljon, hanem azt a valós képet, amit ma a magyar bort jelent. Harmadrészt és nem utolsósorban az is lényeges szempont volt, hogy a rendszerben minden magyar borász benne lehessen, és az üzenet minden magyar borvidékre igaz legyen. A koncepciónak elindult a társadalmasítása is, az ágazati döntéshozók egyöntetően igent mondtak a kezdeményezésre. 

Az arculat a nagy plénum előtt a ProWein 2019-en debütál majd március 17-én Düsseldorfban, ahol a magyar stand tervei már az új arculat szempontjai szerint álltak össze.