Magyar Borklub Londonban

Szerző: | 2015.05.25 | Céghírek, Hírek

A London International Wine Trade Fairen, a világ második legnagyobb borászati eseményén több mint tízezer borfajtát kóstolhattak a szakmai érdeklődők. A kiállításhoz kapcsolódóan a Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete 2015. május 19-én rendezte meg bor és gasztronómiai estjét a londoni Magyar Kulturális Intézetben, hogy hazánk bor és gasztronómiai kínálatát a brit utazási szakmai közönséggel is megismertesse.

A borklub kínálata ez alkalommal – egy különleges balatoni vörösbor és a pezsgő kivételével – az észak-magyarországi régióra fókuszált. Az érkezőket a Hungária Grand Brut pezsgővel köszöntötték, majd 5 bor szerepelt a kóstolóban (Chateau Megyer Muscat Blanc 2013, Barta Öreg Király Furmint 2010, Szeremley Kékfrankos 2006, St.Andrea Áldás Bikavér 2012, Bodvin 5 puttonyos 2008.)

A London International Wine Fair idei magyar kiállítói az Ax&Ax Borászati Kft, a Balatonboglári Borgazdaság Zrt, a Csányi Pincészet, az Első Magyar Borház-Szeremley Birtok, a Happy Hungarian Wine, a Hilltop Neszmély Zrt, a Tokaj Classic Borászat, a Tokaj Kereskedőház Zrt és a Törley Pezsgőpincészet Kft voltak.