Magyar induló a Diplomático versenyén

Szerző: | 2017.01.24 | Események, Hírek

A Diplomático World Tournament budapesti döntőjét Lukács Roland nyerte, így idén tavasszal a Boutiq’bar kiválósága képviseli hazánkat a verseny regionális döntőjén, Venezuelában.

A világhírű venezuelai Diplomático rummárka harmadik alkalommal szervezi meg rangos Diplomático World Tournament (DWT) nemzetközi versenysorozatát, amelynek nagydöntője Londonban lesz, 2017 júniusában.

Idén első alkalommal – a WhiskyNet Kft. jóvoltából – hazánk is csatlakozott a nemzetközi versenysorozathoz. A jelentkezőknek először egy vágás nélküli, egy perces videót kellett készíteniük, amelyben természetesen a Diplomático játszotta a főszerepet.

A benevezett koktéloknak a Diplomático Tradition családba tartozó (Reserva, Blanco és/vagy Reserva Exclusiva) rumok közül legalább egyet kellett tartalmaznia, de maximum 6 összetevőből állhatott. Házi készítésű összetevőket is felhasználhattak, az összetevők pontos receptjével. Csak short, vagy long drink készülhetett, emberi fogyasztásra alkalmas összetevőkkel díszítve, találó névvel.

A jelentkezőkből a recept, a koktél megjelenése, a prezentáció alapján egy nemzetközi zsűri 12 döntőst választott ki, akik január 23-án, a Brody Studiosban mérték össze tudásukat. A délelőtti selejtezőn továbbjutott 6 versenyző este, a neves zsűri előtt készítette el italát. Az értő és színvonalas közönség nagy érdeklődéssel kísérte figyelemmel a színvonalas bemutatókat. A nemzetközi zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen minden versenyző kiválót nyújtott.

A győztes, Lukács Roland, Melendez Highball nevű koktél-különlegességével varázsolta el a zsűrit. Roland a londoni döntő előtt tavasszal Venezuelában, a rum szülőhazájában vesz részt a regionális döntőn, ahonnan a 13 legjobb kvalifikálja magát a londoni végső összecsapásra, a Hotel Savoyba.

A nyertes koktél a következő összetevőkből állt:

Diplomático Mantuano

Dubonnet

Grapefruit

Grenadine

Balsamic vinegare

„Waist Soda”