Október 22-25 között rendezték meg a 24. szakácsolimpiát Erfurtban (IKA Culinary Olympics/Olimpyade der Küche), ahol 54 ország képviseltette magát 802 egyéni versenyzővel, 32 nemzeti válogatottal, 20 junior nemzeti válogatottal, 20 közétkeztetési csapattal, 59 regionális csapattal, mellettük 85, gyümölcs- és zöldségfaragó indult neki a négy napnak.
Érmek tekintetében a rendszer a borminősítéséhez hasonló, vagyis a kategóriákon belül több arany-, ezüst-, illetve bronzérmet is kiosztanak a több száz versenyzőnek és versenymunkának. A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el. A négy nap végén pedig feláll a végleges rangsor és kiderül minden kategóriában, hogy kik az abszolút bajnokok.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselői a helyszínen szurkoltak a magyaroknak, és az MNGSZ Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/magyarnemzetigasztronomiaiszovetseg/ ) is folyamatosan közvetítette az eredményeket.

Szabó Csaba, a magyar csapat legeredményesebb tagja
Képünkön Szabó Csaba, a magyar csapat legeredményesebb tagja, aki 4. helyezést ért el a szakácsok között, a nyitóképen pedig a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott.
IKA Culinary Olympics 2016 Erfurt
ÖSSZETETT EREDMÉNYEK
(és azok a kategóriák, ahol indultak magyarok, kiemelve a legjobb hazai versenyzőket helyezésükkel)
NEMZETI VÁLOGATOTTAK:
- Szingapúr
- Finnország
- Svájc
JUNIOR NEMZETI VÁLOGATOTTAK:
- Svédország
- Svájc
- Norvégia
KÖZÉTKEZTETÉSI CSAPATOK:
11. hely / 20 – Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott
REGIONÁLIS CSAPATOK:
13. hely / 52 – Békés Megyei Culinary Team II.
SZAKÁCS (hidegkonyhai) kategória:
4. hely / 211 – Szabó Csaba (Törökbálint)
CUKRÁSZ kategória:
9. hely / 27 – Takács Bernadett (Zalaegerszeg)
CUKRÁSZATI ARTISZTIKA kategória:
7. hely / 234 – Erdős Hanna (Tiszaföldvár)
SZAKÁCS ARTISZTIKA kategória:
58. hely / 97 – Osztrovszki Ildikó (Szolnok)
A napi eredmények és érmek:
- nap:
Cukrászok:
Magyarné Fekete Veronika (Budapest) – ARANY
Kovács János (Kiskunfélegyháza) – ARANY
Kiss Podmanicky Krisztina (Komárom) – ezüst
Szakácsok:
Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott – ezüst
Kelemen Roland (Hunguest Hotels) – ezüst
Imre György (Békéscsaba) – bronz
Hajdúsági Regionális Culinary Team – diploma
- nap:
Regionális csapat kategória:
Békés Megyei Culinary Team I. – bronz
Szakács kategória:
Szabó Csaba (Törökbálint – Like Bisztró) -ARANY
Horváth Ferenc (Kisújszállás) – bronz
Németh Tibor (Sárvár, Sopron) – bronz
Rékási Tibor (Martfű) – bronz
Borda Attila (Sárvár) – diploma
Cziránku István (Nyíregyháza) – diploma
Mezei Zoltán (Sárvár) – diploma
Tanács Attila (Budapest) – diploma
Cukrász kategória:
Takács Bernadett (Zalaegerszeg) – ezüst
Cukrászati artisztika:
Erdős Hanna (Tiszaföldvár) – ARANY
Kovács János (Kiskunhalas) – ezüst
Ágoston-Major Beáta (Szeged) – bronz
Veress Andrea Hajnalka (Budapest) – bronz
Németh Tibor (Sárvár, Sopron) – 2x diploma
- nap:
Szakács:
Huszár Tibor (Nyíregyháza) – ezüst
Pozsár Bence (Debrecen) – bronz
Balog Szabolcs (Debrecen) – bronz
Gajdán Antal (Hajdúböszörmény) – diploma
Gajdán Attila (Hajdúböszörmény) – diploma
Szakács artisztika:
Osztrovszki Ildikó (Szolnok) – ezüst
Cukrászati artisztika:
Jennifer Melanie Ziemons (Budapest) – arany
Szabó Sándor (Mátészalka) – arany
Tóth László (Kisújszállás) – bronz és bronz
- nap:
közétkeztetési csapat – élő melegkonyha:
Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott – ezüst
Regionális csapatok:
Békés Megyei Culinary Team I. – ezüst
Szakács:
Brunner Attila (Pécs) – bronz
Konyári Sándor (Nyíregyháza) – diploma
Törőcsik Zoltán (Svédország) – diploma
Szakács artisztika:
Ambrus György Krisztián (Gyula) – bronz
Patkó Károly (Tiszaföldvár) – bronz
Cukrász artisztika:
Tóth Anita (Budapest, Gyál) – ezüst
Kiss Ibolya (Bicske) – ezüst
Bereczki Attila (Fehérgyarmat) – diploma