Magyar indulók a futurisztikus csokoládéversenyen

Szerző: | 2017.02.21 | Események, Hírek

Hetedik alkalommal rendezik meg a francia Cacao Barry által megálmodott World Chocolate Masters-t, amely az egyedüli olyan megmérettetés, amit a csokoládé kreatív felhasználásának népszerűsítésére hoz­tak létre.

A 2017-2018 januárja között megrendezendő előszelekciókon a séfek és a csokoládékészítők nemzetközi közönség, szakmai zsűri és a sajtó előtt mérik össze tudásukat. A döntőbe 20 nemzeti selejtező győztesei jutnak tovább és képviselik majd hazájukat.

A verseny történetében először lesz lehetőség magyar indulóknak szurkolni, a 2017/18-as széria varsói előszelekciójában ugyanis két versenyző is képviseli hazánkat február 26-án, az Expo Sweet 2017 Kiállításon. A döntőre 2018 őszén Párizsban, a Salon du Chocolat kiállításon kerül sor, amely minden har­madik évben ad otthont a világ legprofesszionálisabb csokoládé versenyének.

A verseny tematikája ez alkalommal a ’FUTROPOLIS – a jövő csokoládé ízeinek felkutatása’ elnevezést kapta. 2025-re ugyanis a világ lakosságának fele 10 milliós megavárosokban fog élni, olyan helyeken, ahol a különböző színek, kultúrák és törzsek keverednek. Hogy szereznek inspirációkat a séfek  ezekből a városokból? Miként alakítják majd ezen városok a jövő ízeit? Hogyan fogják befolyásolni a jövő nemzedékének cukrászatát? Ezekre a kérdésekre várják a választ a versenyzők alkotásain keresztül.

A jelölteket szabadon szárnyaló gondolkodásra késztetve, az idei versenysorozat feladatai a következők: egy futurisztikus csokoládé artisztikai mestermunka; egy napi desszert a Futropolis friss ízeivel, valamint egy „chocolate snack to go”. A versenyzőknek összesen 8 óra áll rendelkezésére a fenti három feladat teljesítésére és prezentálására.

 

A World Chocolate Masters két magyar indulója

A 25 éves Berta Gréta, a budapesti Kempinski Hotel Corvinus cukrásza számos hazai rangos cukrász versenyen (pl.: Sirha Budapest desszertverseny) mérettette meg már magát, és kétszer is a dobogó második fokán állt, cukor artisztika munkája különdíjat nyert. A gasztronómia terén több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, szereti feszegetni határait és bátran kísérletezik a cukrászattal. És persze szenvedélyes csokoládé rajongó.

A 23 éves Domonkos Dávid, a Sugar! Design Cukrászat cukrásza több hazai és nemzetközi versenyen kipróbálta már szakmai képességeit és amellett, hogy nagy tapasztalatra tett szert, az élmezőnyben is tudott végezni. Nagyon szeret csokoládéval dolgozni és számos artisztikai munkát tudhat maga mögött. Különösen jól teljesít, ha nyomás alatt kell dolgoznia. Három éve elkötelezett a cukrászat iránt és szabadidejének jelentős részét gyakorlással tölti.

További információ: www.worldchocolatemasters.com