Magyar méz a Great Taste díjazottja

Szerző: | 2016.08.03 | Céghírek, Hírek

A Great Taste, a világ egyik legnagyobb presztízsű díja az élelmiszeriparban, amely a vakkóstolás során ténylegesen legjobbnak bizonyuló élelmiszereknek és italoknak ítéli oda elismeréseit, nyilvánosságra hozta a 2016-os év díjazott termékeinek listáját.

A 10 ezer tesztelt termékből a Great Taste 1-1 csillaggal ismerte el a Hungaroharvest Kft. Dr Honey Prémium Akácmézét és Dr Honey Prémium Édesharmatmézét.

A mintegy 500 független zsűritag a szakma rendívül széles körét fogja át, melyben megtalálhatók a legnevesebb ételkritikusok, csúcséttermek séfjei, termelők, gasztro újságírók és könyvszerzők, valamint olyan patinás áruházak beszerzői, mint a Harrods, a Selfridges, a Fortnum and Mason, a Harvey Nicols és a Waitrose.

A Great Taste elismerése a fogyasztók és a kereskedők számára is egy megkülönböztető jel, ahol a termékek kiválasztása során csak az íz számít, nem a csomagolás vagy a márkanév. Legyen szó kenyérről, mézről, szalámiról vagy gabonapehelyről, minden termék egyencsomagolásban, minden kiegészítő információ nélkül kerül a zsűritagok elé, akik a többkörös vakkóstolás és tanácskozás során választják ki azokat a termékeket, melyeket érdemesnek ítélnek 1, 2 vagy 3 csillagos jelölésre.

A Hungaroharvest Kft. kizárólag magyar mézek forgalmazásával foglalkozik, semmilyen más eredetű méz nem kerülhet a kínálatba. Mivel a magyar piac a megtermelt mennyiségnél fogva telített, így elsősorban a külföldi piacokra koncentrálnak.