Menyhárt Attila a világ cukrász elitjében

Szerző: | 2019.01.08 | Hírek

Újabb hazai gasztrosiker! Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon. A So Good-ban a világ minden táján presztízs megjelenni , a publikálás önmagában nemzetközi szakmai elismerés. A magazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal.

A kiadvány itthon is elérhető a Cookbooks forgalmazásában. Kiadója nyolc éve kereste fel Fekete Antoniót, aki a bemutató példányt átlapozva azonnal úgy döntött, hogy forgalmazni fogja ezt a különleges kiadványt és ma is büszke rá, hogy számos hazai szakemberhez juttatja el azt. A magyar vonatkozású megjelenésben is „benne volt a keze”, hiszen mivel igen jó szakmai kapcsolatot ápol a kintiekkel, alkalmanként elküldi nekik egy-két munkáját. Így került a képbe Menyhárt Attila is; Antonio bemutatta őt egy kisebb portfólióval a magazin szerkesztőinek, akik azonnal felvették vele a kapcsolatot, és megkeződött az egyeztetés. Fontos kritérium volt, hogy olyan termékek szerepeljenek a magazin hasábjain, amelyek kortárs szemléletet, dizájnt testesítenek meg, eddig sehol nem szerepeltek, teljesen frissek.

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila szakmai élete több, mint felét külföldön töltötte. Miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, néhány tanulóév után egy hajóra ment dolgozni. Tanulni, fejlődni akart, tele volt ambícióval. Hat év alatt felküzdötte magát a csúcsra, amit egy hajón el lehet érni. Ezek után dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult, a legmagasabb cukrász pozíciókban, de levezényelt egy zürichi üzletnyitást is. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

Foto: So Good Magazine / Fekete Antonio / Designfood