Magyar séf a S.Pellegrino Young Chef 2016 döntőjében

Szerző: | 2016.10.12 | Események, Hírek

A világ 19 legjobb fiatal séfjével mérheti össze tudását október 13-15. között Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében.

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – idén másodszor rendezi meg Milánóban a nemzetközi S. Pellegrino Young Chef versenyt, hogy felkutassa és támogassa a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit.

A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint 3 ezer, 18 és 30 év közötti, legalább egyéves tapasztalattal rendelkező séf, sous chef és chef de partie nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével. Az elődöntőbe 200-an – régiónként tízen – jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a 20 régiós győztes versenyez majd.

Sándor Rodrigo, aki korábban többek között a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja is volt, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós versenyen mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló táljával vívta ki a győzelmet. A zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző a fogással képes volt üzenetet közvetíteni.