Magyar Tudomány Ünnepe a BGE-n

Szerző: | 2018.10.31 | Események, Hírek

A turizmusra a jövő egyik legígéretesebb szektoraként tekintünk. Fontos tisztában lennünk azonban azzal, hogy bár a turizmus nem mindenre van hatással, majdnem minden hatással van a turizmusra. Épp ezért a fenntartható turizmus az átértékelésről és az alkalmazkodásról szól.

Egyensúlyba kell hozni a felhasználást és a korlátozást, hogy a folyamatos kutatás, tervezés, a hatások nyomon követése, és az ennek alapján meghozott megelőző vagy javító intézkedések biztosítani tudják a turizmus fenntarthatóságát. Ehhez hosszútávon kell gondolkodnunk, szem előtt tartva azt, hogy a változás sokszor fokozatos és összeadódó, vagy épp visszafordíthatatlan. Épp ezért, a fenntartható fejlődés gazdasági, társadalmi és környezeti vonatkozásainak tükröznie kell a felelős érintettek érdekeit.

A Magyar Tudományos Akadémia 2018 novemberében ismét megrendezi a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a Magyar Tudomány Ünnepe című országos programsorozatot. A Budapesti Gazdasági Egyetem, ahogy a korábbi években is, nemzetközi konferenciával csatlakozik a programsorozathoz, melynek fő témája idén a Fenntartható turizmus és a felelős érintettek bevonása. 

Időpont: 2018. november 7. 9:00

Helyszín:

BGE Markó utcai épület

(1055 Budapest, Markó utca 29-31., II. emeleti Lotz terem)

 Részletes program:

https://uni-bge.hu/Kutatasi-tevekenyseg/Hirek/Magyar-Tudomany-Unnepe-2018