Magyar versenyzőnek is drukkolhatunk a nemzetközi versenyen

Szerző: | 2019.09.18 | Hírek

12 régiós elődöntővel folytatódik a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi verseny, melyen hazánkat Koppány Levente képviseli.

A világ különböző tájairól érkező tehetséges fiatal séfek idén augusztustól decemberig mérhetik össze tudásukat a regionális elődöntők során, és biztosíthatják helyüket a 2020. május 8–9-i milánói döntőben. A közép-európai régióban 10 elődöntős száll versenybe a végső győzelemért 2019. szeptember 23-án, Hamburgban, a gasztronómia legnagyobb neveinek részvételével. Míg a versenyzők között Koppány Levente képviseli Magyarországot, addig a zsűriben Palágyi Eszter, a Michelin csillagos Costes éttermet vezető magyar séf is értékeli majd a fiatal tehetségek munkáját.

A fiatal séfeknek a regionális elődöntők alkalmával első ízben nyílik lehetőségük találkozni a gasztronómia meghatározó szereplőivel. Ezek a kapcsolatok segíthetik az ifjú tehetségeket a gasztronómia csúcsához vezető karrierjük megalapozásában.

A 2019 végére lezáruló regionális elődöntők során kiderül, ki az a 12 fiatal séf, akik a világ különböző pontjairól bejutnak a S.Pellegrino 2020 Young Chef  verseny 2020. május 8-9-i milánói döntőjébe. Annak érdekében, hogy a résztvevő fiatal séfek a verseny során folyamatos támogatásban részesüljenek, minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre történő felkészülésben.

A fődíjon kívül, amelyért ezúttal 12 fiatal séf versenyez, a  S.Pellegrino Young Chef további három díjat is kioszt, méltányolva a résztvevők különböző személyes hitvallásait: a mentorok döntése alapján odaítélt Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat, a Food Made Good szervezet által megszavazott S.Pellegrino Társadalmi Felelősségvállalás Díjat, és végül a Fine Dining Lovers Közönségdíjat, amelyet a Fine Dining Lovers online közössége oszt ki. A regionális megmérettetések során a fenti különdíjakat elnyerő versenyzők is Milánóba repülnek majd a 2020-as döntőre, hogy átélhessék a finálé hihetetlen élményét.

A 2020. májusi döntővel kapcsolatos híreket és bejelentéseket az alábbi oldalakon követhetik nyomon az érdeklődők:

https://www.sanpellegrinoyoungchef.com/en

https://www.facebook.com/SanPellegrino

https://www.instagram.com/sanpellegrino_official/