Magyarország nyerte a Bocuse d’Or Europe-ot

Szerző: | 2016.05.11 | Bocuse d'Or, Események, Hírek

Magyarország nyerte a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett versenyét, Széll Tamás és Szabó Kevin ezzel történelmet irt.
Az ezüstöt Norvégia, a bronzérmet Svédország hozta el. A legjobb commis-val Svédország indult, a legjobb halételt Izland, a legjobb hústálat Franciaország készítette.

Bocuse d'Or Europe

Jerome Bocuse, a verseny tiszteletbeli elnöke lapunknak adott keddi nyilatkozatában a magyar esélyekre vonatkozó kérdésünkre azt válaszolta, hogy a motiváció adott és ennek köszönhetően, lépésről lépésre eljuthatunk a dobogóig.

Mindenesetre hatalmas hazai és nemzetközi érdeklődés mellett zajlott a Bocuse d’Or európai selejtezője Budapesten. Május 10-11-én megtelt a SIRHA kiállítás keretében, a Hungexpo G pavilonja, ahol a szurkolók a verseny alatt a hazai gasztronómia kiváló fogásait is megkóstolhatták a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjainak segítségével. (Akinek nem jutott hely az Albertirsai úton, a Belvárosi Piacon kihelyezett kivetítőkön drukkolhatott kedvenceinek, és persze itt is komoly ízelítőt kaptak a magyar ízekből.)

A verseny első napján Izland, Ausztria, Norvégia, Bulgária, Finnország, Németország, Észtország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Törökoszág, a másodikon Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Magyarország, Dánia és Svédország csapatai mérték össze tudásukat a boxokban, a lelkes közönség biztatása közepette. Széll Tamás és commis-ja Szabó Kevin szerdán reggel 9.40 perckor kezdtek neki az 5 óra 35 perces feladatnak, a szarvasból és a kecsegéből készülő fogásoknak, amelyhez a hozzávalókat hétfőn este a kiállításon felállított METRO piactérről szerezték be. A döntőhöz és a Bocuse d’Or kapcsolódó eseményeihez a borokat a Grand Tokaj és a Sauska szolgáltatta.