Magyarország vár: Élménycunami Miskolcon

Szerző: | 2022.09.07 | Hírek

Kevés város dicsekedhet azzal, hogy egy olyan csodás hegy emelkedik központjában, mint Miskolcon az Avas. Ma már nem csak a páratlan panorámáért érdemes oda felmenni, és ez még csak a kezdet…

Kilátás
A belváros fölé emelkedő Avas egyik éke a gótikus stílusú avasi református templom és különálló harangtornya. A hegyre vezető ösvények mentén több mint 800 borospince sorakozik, ahol egyre gyakoribb a muzsikaszó és a pohárkoccintás. A 72 méter magas tévétorony kilátójából megcsodálhatjuk a hosszan elnyúló város látképét, sőt tiszta időben akár a Tátráig is ellátni. A kilátó mellett vadonatúj szabadidőpark várja változatos sportolási lehetőségekkel a család apraját-nagyját.

Miskolc éke a belváros fölé emelkedő 234 méter magas Avas, Fotó: hellomiskolc.hu

Fürdőzés
Miskolctapolcán több fürdő kínálatából is válogathatunk. A természet fedett uszodájában, az Európa-hírű Barlangfürdőben a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödhetünk, míg a szomszédságában nyílt új Ellipsum Élmény- és Strandfürdő egész évben kínálja óriáscsúszdáin a VR-szemüveges kalandot.

Felejthetetlen élmény a természet fedett fürdője Miskolctapolcán, Fotó: hellomiskolc.hu

Kisvonatozás
Az egész családnak maradandó élményt nyújt a Bükk hegység fái között zakatoló Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvénye, amely tavasztól őszig hangulatos, nyitott vagonokban, télen kályhával fűtött, zárt kocsikban szállítja utasait, miközben 20 méter magas viadukton, alagutakon és a Hámori-tó felett is áthalad.

Az egész család kedvence a kisvonatozás, Fotó: hellomiskolc.hu / Rogosz Péter

Libegőzés
A Bükkre nyújt mesés kilátást a magasból a lillafüredi drótkötélpályás felvonó, amely 333 méterről indul és 17 perc alatt 606 méter magasra, a Jávorhegyre viszi az utasokat. A visszaúthoz ajánljuk a libegő melletti Rollerösvényt, a család minden tagja számára izgalmas program tereprollerrel meghódítani a lejtőket.

A lillafüredi libegő közel 1000 méteren keresztül szállítja az utasokat a Jávorhegyre, Fotó: hellomiskolc.hu

Állatkerti séta
Öt kontinens több mint 120 fajának 700 egyedét ismerhetjük meg a Bükki Nemzeti Park szomszédságában elterülő állatkertben. A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal találkozunk.

Mozizás a CineFesten
Magyarország legnagyobb nemzetközi hírű filmszakmai rendezvénye a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza minden szeptemberben (idén szeptember 9–17. között) a városba. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál számos egyéb szórakoztató programmal is várja a látogatókat.

A CineFest a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza minden évben Miskolcra, Fotó: hellomiskolc.hu

Infó: hellomiskolc.hu, cinefest.hu

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány „Magyarország vár” című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: