Magyarország vár – Fiatalodjunk Hévízen!

Szerző: | 2021.11.02 | Hírek

Mit számít a hűvös idő a Hévízi-tó ősszel is kellemesen meleg vizében vagy egy wellness-szálloda medencéjében lubickolva? A stresszűző fürdőzés és a regeneráló kezelések után új erőre kapva elmerülhetünk a város és a környék nyújtotta további élményekben is.
Európa legnagyobb termáltavának jól áll az őszi díszlet, a partján sorakozó mocsárciprusok ilyentájt váltják rozsdaszínűre lombkoronájukat.

Kényeztetés minden szinten
A tó 30 fok feletti hőmérsékletű gyógyvize a hidegebb hónapokban is kellemesen átmelegíti testünket, lelkünket, egyedülálló összetételének köszönhetően pedig már egy rövidebb, 3-5 napos kúra során is megtapasztalhatjuk jótékony hatásait. A klasszikus hévízi gyógymódok és a hatékony medicalwellness-szolgáltatások néhány nap alatt fittebbé, fiatalosabbá varázsolnak bennünket.

Különleges élmény körbesétálni az őszi színekben pompázó gyógytavat Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Hévíz nemcsak a gyógyvizes kúrára érkezők, hanem a „lassú turizmus” hívei számára is ideális úti cél:a nyugodt kisvárosban könnyű letenni a nagyvárosi élet rohanását, ugyanakkor nem kell nélkülözni a modern szolgáltatásokat és a változatos programlehetőségeket. A településen 12 magasabb kategóriájú wellness-szálloda keresi kényeztető szolgáltatásaival a vendégek kedvét, a kínálatban ugyanakkor medencés apartmanok és minősített magánszálláshelyek is szerepelnek, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő szálláshelyet.

Már a rómaiak is
A kellemes őszi napsütést élvezve sétáljuk körbe az ilyentájt sejtelmes párába burkolódzó gyógytavat, töltsük meg tüdőnket oxigéndús levegővel a 60 hektáros véderdő ösvényein. A helyi látnivalókat, templomokat is érdemes felkeresni, vagy csatlakozhatunk egy tematikus városnéző sétához.

A város kedvenc kutyaszobra a római kori romkertben Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az ókori életről a császárkori település maradványai és több szobor – többek között a város kedvenc kutyaszobra – mesél a 21. századi látogatóknak a római kori romkertben.

Élvezzük a csendet a város legrégibb, Szent Magdolnáról elnevezett templomában, majd kóstoljunk helyi borokat és zalai ételkülönlegességeket az egregyi borozósoron.

Hévíz Árpád-kori templommal is büszkélkedhet Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

A környéken termett finomságokkal vár a Hévízi Termelői Piac, az asztalokon aranysárga mézek, házi savanyúságok, zamatos gyümölcsök, friss péksütemények kelletik magukat.

Fedezzük fel!
Jó ötlet a Tourinform-irodában kerékpárt bérelni, és elkerekezni a szomszédos települések nevezetességeihez a Balaton partján. Keszthelyen kötelező látnivaló a Festetics család örökségét őrző Helikon Kastélymúzeum és változatos kiállításai. Várrajongók kapaszkodjanak fel a páratlan épségben fennmaradt sümegi várba és a csodás balatoni panorámát kínáló szigligeti vár ormára. A természet rajongói a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kiállítóhelyei közül válogathatnak, és őshonos állatokat figyelhetnek meg a szarvasbőgés-hallgató túrákat is szervező Festetics Imre Állatparkban, Gyenesdiáson.

November 13-án pedig egy kihagyhatatlan őszi gasztronómiai programra várják a vendégeket: a Variációk ABORRA keretében különleges boros menüsorokat kínálnak több étteremben és szállodában.

November 13-án különleges boros menüsorokat kínálnak több hévízi étteremben és szállodában Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Egy élménydús hévízi őszi pihenés után garantáltan úgy fogjuk érezni, hogy újjászülettünk!

Info: www.heviz.hu ǀ heviz@tourinform.hu ǀ +36 83 540 131

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány „Magyarország vár” című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: