Magyarország vár: Sétáljon a Festeticsek nyomában!

Szerző: | 2023.07.24 | Hírek

A Nyugat-Balaton régiót járva megannyi kincs és szépség tárul elénk, de a legimpozánsabb vitathatatlanul a keszthelyi Festetics-kastély. A muzeális intézményként működő műemlék épület számos csodával kápráztatja el látogatóit.

Sokunkban felmerül a kérdés, vajon milyen lehetett a magyar arisztokrácia tagjaként élni, egy kastély bútorai és festményei között bolyongani, ódon falai között olvasni vagy akár a parkjában lovaskocsikázni. E csodálatos életstílus megtapasztalását Keszthelyen nem kell a képzeletünkre bíznunk.

A kastélyba lépve azonnal elvarázsol bennünket a múlt, több száz éves bútorok között sétálva ismerkedhetünk meg a Festetics család életútjával és benne annak az elsöprő szerelemnek a történetével, amelynek mai formáját köszönheti ez a káprázatos palota.

A több mint húsz termen keresztül vezető enteriőrkiállításon megnézhetjük Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtárát, polcain nyolcvanezernél is több könyvtári egység sorakozik; az Amazon Ház az arisztokrácia utazásainak állít emléket.

Az egyik női szalon

A főúri életformához kapcsolódó egyik legnépszerűbb attrakció a hintókiállítás, a vadászati kiállítás pedig öt földrészen elejtett vadfajok trófeáit mutatja be.

A kastélykertben tett kellemes séta alkalmával megcsodálhatjuk a Pálmaház egzotikus növényeit és a Madárpark több kontinensről származó különleges madárfajait. A kisgyerekes családok kedvence a történelmi modellvasút-kiállítás, amely az egyik legnagyobb Európában.

Az egyik legnépszerűbb attrakció a hintókiállítás

Aki a Balaton környékén jár, feltétlenül látogasson el a keszthelyi Festetics-kastélyba, ahol egész éven át izgalmas kiállítások, interaktív eszközök, múzeumpedagógiai programok és a pompás kastélypark garantálja, hogy a család minden tagja maradandó élménnyel távozzon.
__________________________________
Forrás: turizmus.com
Képek: Helikon Kastélymúzeum

________________________________________________________________________________________________________

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány „Magyarország vár” című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: