Magyarország vár – Töltődjünk fel Hajdúszoboszlón!

Szerző: | 2021.11.17 | Hírek

A hajdúszoboszlói vizes élményeket akár receptre is érdemes lenne felírni az őszi lehangoltság, kimerültség ellen. Európa legnagyobb fürdőkomplexumában nemcsak a híres gyógyvíz, hanem tematikus medencék sora, színes gyerekvilág és változatos szaunák segítik feltölteni az energiaraktárainkat.
Az alföldi fürdővárost sokáig a „reumások Mekkájaként” emlegették, a fiatalabb generációt megcélzó fejlesztések után azonban a „vízi élmények paradicsoma” elnevezést is kiérdemelte. Nem véletlenül, hiszen a Hungarospa két egységében, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben és az Aqua-Palace Élményfürdőben az év 365 napján élvezhetjük a fürdőzés örömeit.

A gyógyfürdő és az élményfürdő is nyitva van az év 365 napján Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

Gyógyító víz és élményekkel teli palota
Az itteni gyógyvíz és a több évtizedes gyógyászati tapasztalat messze földről vonzza a gyógyulni vágyókat: a jódos, brómos, konyhasós összetételű víz kedvező élettani hatása térd- és csípőízületi kopás, porckorongsérv, szív- és érrendszeri betegségek, krónikus derékfájdalom, sportsérülések, nőgyógyászati problémák esetén is enyhülést ad.

Télen is lehet a szabadban fürdeni Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

A sokféle jótékony hatást a nyugodt fürdőzésre vágyók a gyógyfürdő fedett és szabadtéri medencéiben ellazulva élvezhetik.

Az aktívabb élményeket keresők válasszák csobbanásuk helyszínéül a trópusi fürdőt, a Pávai- vagy a barlangfürdőt az Aqua-Palace vízipalota különböző korokat és helyszíneket megidéző, minden rosszkedvet elűző medencéi közül.

Különböző korokat és helyszíneket idéznek meg az Aqua-Palace medencéi Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

Az apróságokat a bébimedence elbűvölő állatfigurái és csúszdái csábítják hancúrozásra a vízbe, az izgalmakra vágyók csúszdán száguldozhatnak, mozgékony gyerekeknek és felnőtteknek jöhet a szörf, a squash, vagy a spinning a fitneszrészlegen. Levezetésként érdemes kipróbálni a finn, gőz- és infraszaunák stresszűző, méregtelenítő hatását.

Kúra és wellness a szállodákban
Gyógykezeléseket, valamint rekreációs és wellness-szolgáltatásokat a város szállodáiban is igénybe vehetünk. A Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotelben kipróbálhatjuk a gerinc csigolyáit egymástól eltávolító trakciós ágy jótékony hatását, vagy fény- és hangterápiával kísért kádfürdőzés közben relaxálhatunk.

Párosan is kérhető az aromafürdő Fotó: Tourinform Hajdúszoboszló

A Hotel Barátságban egyebek mellett Salvus gyógyklíma és sószoba kínál enyhülést a légzőszervi és bőrbetegségekre. A Hunguest Hotel Apollóban szűrővizsgálatokon kaphatunk képet szívünk és keringési rendszerünk állapotáról, a Hotel Silverben elektroterápiát, professzionális Bemer-terápiát vehetünk igénybe, míg a Hotel Atlantisban energiablokkjainkat tibeti hangmasszázzsal lazíthatjuk fel.

3 kihagyhatatlan élmény
BOCSKAI ISTVÁN MÚZEUM FEJEDELMI KINCSTÁRA: Csodáljuk meg Hajdúszoboszló új kiállításán az erdélyi fejedelem koronájának és jogarának hiteles másolatát!

Bocskai István fejedelmi koronájának hiteles másolata Fotó: Bocskai István Múzeum

DEBRECENI REFORMÁTUS NAGYTEMPLOM: Gyönyörködjünk a belváros panorámájában a nagytempom két tornya közötti panorámajárdáról!

HORTOBÁGYI VADASPARK: Ismerjük meg az ősi puszta vadvilágát a Hortobágyi Nemzeti Parkban! (November és február között előzetes bejelentkezéssel látogatható.)

Hajdúszoboszló ősszel és télen is remek választás, ha egy kis feltöltődésre vágyunk. Infó: hajduszoboszlo.hu

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány „Magyarország vár” című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: