Megjelent a Magyar Bocuse d’Or Akadémia felhívása a jövőre Budapesten rendezendő Bocuse d’Or Europe döntőn való részvételre. A hazai megmérettetésen 21 év feletti, magyar állampolgárságú szakácsok indulhatnak, első körben augusztus 15-ig pályázatot kell benyújtaniuk, amelynek témája a mangalica a piac kínálatával.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A pályázatokat elbíráló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2016. májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben.
A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994 január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.
A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat versenytémája a mangalica a piac kínálatával. Ebben mangalica tarja; karaj; pofa és nyelv (együtt) közül legalább kettő, valamint a piac zöldség – és gyümölcskínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó. A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó recept elérhető itt: http://bocusedorhungary.hu/bocuse-dor-magyarorszag-verseny
A pályázati dossziékat az info@bocuse.hu címre augusztus 15-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
További információ: www.bocusedorhungary.hu
A Bocuse d’Or verseny állomásai:
Pályázatok beküldése: 2015. augusztus 15.
Indulók kihirdetése: 2015. szeptember 15. (maximum 20 fő)
Bocuse d’Or Magyarország selejtező: 2015. december 13. (maximum 20 fő)
Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2016. február 18. (4-6 fő)
Bocuse d’Or Europe döntő: 2016. május 10-11.