ManueL: nem csak kávé

Szerző: | 2015.12.15 | Céghírek, Hírek

Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka idén ünnepli 40. születésnapját.

Magyarországon tizenkét éve van jelen a márka, a szintén családi vállalkozásban működő M. Kávé Import Kft-nek köszönhetően. A ManueL Caffé Hungary jelenleg több mint 200 hazai horeca-partnert szolgál ki, s budapesti, kilencedik kerületi központjában az iroda és a raktár mellett megnyitott egy delikát üzlet és kávézó is. Az apró, de annál olaszosabb ManueL Caffé&Delicate-ben persze nemcsak kávé, hanem az anyavállalata teljes szortimentje megtalálható.

Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli gyárból prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte. A vállalat három kontinensről szerzi be a nyerskávét, főleg arabicákat, de a keverékek kiegyensúlyozottsága miatt kiváló robustákat is használnak.

A legmodernebb eszközökkel felszerelt üzemből látják el partnereiket több mint ötven országban, de nemcsak a technológia, hanem a termékválaszték is fejlődött és bővült a proseccótól a panettonéig az elmúlt évtizedben.

A ManueL Caffé itthoni gasztropartnerei ötféle szemes kávékeverékből választhatnak egykilós és kétkilós kiszerelésben, 70-100% között mozog a blendek arabica aránya. A fogyasztók szintén többféle őrölt és szemes kávét találnak a kínálatban „téglás” fóliacsomagolásban és fémhengerben egyaránt, 125 gr és 250 gr kiszerelésben.

Aki pedig inkább helyben kóstolna a ManueL hazai delikát üzletében, a ristrettótól a latte macchiatóig rendelhet akár a tulajdonosoktól. Laczó Csilla és Csaba baristákat lepipáló szakértelemmel készítik el a kért kávéitalt, a helyben rendelt forró csokoládéhoz pedig saját találmányuk a hideg tejkrém.

 

Egy kávés cég nemcsak kávéban jó

A ManueL az elmúlt egy évtizedben felismerte, hogy nemcsak kávéval érdemes kereskedni, hiszen a vendéglátóhelyek számára is egyszerűbb, ha egyetlen partnertől vásárolhatnak minél több terméket. Mivel a család prosecco-szőlőbirtokkal rendelkezett Coneglianóban, idővel a saját vállalatuk számára kezdték el hasznosítani a területet, így született meg a De Giusti prosecco, amit dry és extra dry változatban készítenek.

A téli szezon legnépszerűbb termékében, a forró csokiban a ManueL is izgalmas választékot képvisel. Hatféle változatban: ét-, tej-, fehér-, mogyorós, narancsos-fahéjas és kókuszos verzióban érhető el.

A ManueL tea szálas és filteres formában, több mint harminc ízben létezik. A vállalat felkutatta a két legjobbnak tartott olasz gyártót, így Bolzanóban és Firenzében készülnek a teák a ManueL saját csomagolásában.

Az italok mellett a termékpaletta része lett az olaszok egyik kedvence, a panettone sütemény. Az eredetileg asztalt gyümölcsökkel, búzalisztből készített vajas kelt tésztának manapság számtalan verziója létezik, a De Giustik pedig hosszas tesztelés után választották ki az egyik legjobb veronai cukrászmestert, s az üzem a család kérésére egyedi panettonét gyárt ManueL kávékrémmel és csokoládédarabokkal töltve, félkilós kiszerelésben.

Az élelmiszerek választéka a jövőben tovább bővül, hamarosan piacra kerül a saját olívaolaj is, melynek előállítása szintén a legmegfelelőbb partnerek bevonásával történik.

A vendéglátóhelyi vásárlók számára a szervizhez szükséges kiegészítő termékeket – csészéket, szalvétákat, cukrot, édesítőt, kekszet, stb. – igény szerint biztosít az M. Import Kft, az üzletben pedig gyönyörű és formatervezett csészéket, teáskészletet, vagy akár french presst is vásárolhatnak a betérők.