Már lehet jelentkezni az Év Mentes Séfje versenyre

Szerző: | 2024.01.05 | Hírek

Idén is a METRO Gasztroakadémia szolgál a Csak a Mentes által szervezett, az Év Mentes Séfje verseny otthonául. A biztonságos, allergén- és cukormentes, vegán ínyencségek megmérettetésére immár 6. alkalommal kerül sor. A február 13-i döntőt a két kategóriában (amatőr, profi) rendezett élő selejtezők előzik meg. A versenyre január 10-ig jelentkezhetnek a műkedvelő és hivatásos szakácsok, akik készen állnak arra, hogy alternatív alapanyagokból alkossanak korszerű, egészséges és biztonságos fogásokat.

A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. Az Év Mentes Séfje verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítik el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény számukra.

A METRO Nagykereskedelem a fenntartható gasztronómia elkötelezett támogatójaként szívesen áll be olyan kezdeményezések mögé, amelyek a vendéglátás környezeti hatásának mérséklésére, valamint az egészséges táplálkozás népszerűsítésére törekednek. A versenyzők ezért a METRO kiváló minőségű, biztonságos forrásból származó alapanyagait használják fel a METRO Gasztroakadémián megvalósuló program során.

Jelentkezési határidő:

2024. január 10. – amatőr és profi kategóriában egyaránt

A jelentkezési díj amatőr kategóriában 9900 forint, profi kategóriában 12 990 forint.

A selejtezők időpontjai:

2024.01.15. Amatőr kategória selejtező

2024.01.16. Profi kategória selejtező

Mindkét kategória döntőjére 2024. 02. 13-án kerül sor.

További részletek és a jelentkezési űrlap ITT érhető el.

Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli: dr. Árvai Anita, a Veganeeta Home vegán étterem alapítója és tulajdonosa, Tanács Attila, a Mindenmentes Főzősuli alapítója, szakmai vezetője, mesterszakács, fejlesztő-séf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok, Stőhr Gréta egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának nyertese,  Steiner Kristóf író, újságíró, színész és vegán séf, Molnár György, a Dobos C. József Iskola tanára.

A verseny háziasszonya Szinetár Dóra énekesnő, színésznő.
_______________________________________________________________________________________________
Forrás: Turizmus.com
A nyitóképen: Zsolnay Gergely, a 2023-as verseny profi kategóriájának nyertese | Fotó: Csak a Mentes