Már lehet nevezni a Brillante pálinka- és párlatversenyre

Szerző: | 2024.01.16 | Hírek

Elindult a nevezés a Brillante – 2024 nemzetközi pálinka- és párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye.

A versenyen idén is keresik a legjobb bérfőzetet és magánfőzött párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is. Az év gyümölcse idén a birs, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd. A fődíjak mellett kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak.

Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek már minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is. A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja április 5-én és 6-án. Megvizsgálják, hogy a termék izében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák.

A minták beküldésének határideje március 28., az eredményhirdetés május 18-án lesz.

A 24. Gyulai Pálinkafesztivált május 17. és 19. között rendezik meg. A fesztivál egy másik kísérőrendezvénye a Év pálinkás bonbonja verseny.
____________________________________________
Forrás: MTI/Turizmus.com
Kép: Brillante Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny