Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

Szerző: | 2024.02.26 | Hírek

A 29. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2024. május 22-én rendezi meg a Chaine Egyesület.

A megmérettetés tétje ezúttal is a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Világbajnokságon való indulás lehetősége, azzal a „csavarral”, hogy – 2015 óta ismét – az október 4-ei világverseny hazai pályán, Magyarországon zajlik.

A Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt a szakma 27 év alatti fiatal képviselőinek szervezik: az ifjú séftehetségek számára a verseny nagyszerű lehetőséget nyújt a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, a győztes számára pedig a nemzetközi szcénában való megmérettetésre is. A versenyre a Chaine des Rotisseurs házak ifjú szakácsai mellett valamennyi magyarországi szálloda vagy étterem tehetséges főállású szakács versenyzőjét is várják.

Idén limitált a versenyzők száma – összesen 10 versenyző tud indulni, így érdemes sietni a jelentkezéssel. Szállodánként, éttermenként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 2024. április 12-én, pénteken 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetéskosár alapanyagainak felhasználásával kell háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére. A menüsornak tartalmaznia kell a hideg vagy meleg előételt, a főételt és a desszertet, és ezeket a fogásokat 3,5 óra alatt, segítség nélkül kell elkészíteniük a versenyen indulóknak.  Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni. A nemzeti válogatóhoz a friss alapanyagokat a HoReCa szektor megbízható partnereként az eseményt hosszú évek óta támogató METRO biztosítja.

A válogató verseny nyertese elnyeri a jogot, hogy Magyarországot képviselje az október 4-én hazánkban megrendezendő „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A nevezési szándékot 2024. április 12. 12:00-ig jelezhetik a kitöltött nevezési lap és mellékleteinek elküldésével a chaine@chaine.hu e-mail-címen! A nevezés a nevezési díj (30 000 Ft) megfizetésével válik érvényessé.

A részletes versenyfelhívás ITT, a nevezési lap ITT érhető el.

Bővebb információ a chaine@chaine.hu e-mail-címen, illetve a +36 30 968 4060-as telefonszámon kérhető.
________________________________________________________________________________________________
Nyitókép: A Chaine Egyesület elnöksége és a 2023-as Chaine Nemzeti válogató verseny zsűritagjai
Fotó: Chaine Egyesület