Márciusban Tokaj kerül a középpontba

Szerző: | 2016.02.24 | Események, Hírek

A Winelovers prémium boros rendezvények 2016-ban új lendülettel, még magasabb színvonalon igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a borokat, a borszeretőket és a borászokat. Az események mostantól nevükben is az egységet, és az egy-egy hónapon át tartó programsorozatokat hirdetik: a soron következő Tokaj Grand Tokaji Március néven folytatódik, felsorakozva a Kékfrankos Április, a Pezsgő Június, az Olaszrizling Október és a Bordói November mellé.

A Tokaji Március programsorozat célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa mindazt, ami Tokajt hazánk kiemelkedő borvidékévé teszi. Az eseménysorozat a legfontosabb pincészetek mellett felvonultatja a borhoz köthető tokaji szervezeteket, programokat, a terület turisztikai, gasztronómiai, illetve művészeti kínálatát is. Az országos akció legfontosabb helyszíne Budapest mellett természetesen maga a Tokaji borvidék.

Hiszen az ma már tudható, hogy a tokaji bor jövője a furmint, de még keresik a lehető legjobb klónt, kutatják a Tokaj-hegyaljai talajt, kísérleteznek a borkészítési módokkal. Közben Hegyalja települései építik egyéni márkáikat, próbálnak felnőni a ma turisztikai igényeihez. A Winelovers rendezvények szervezői számára egyértelmű, hogy a borszeretők nyitottak minden egyes újabb borászatra, minden új információra, minden új rendezvényre, akár vidéken is. Ezért népszerűsítik idén is egy hónapon át a Tokaji borvidéket.

A Tokaji Március kiemelkedő eseménye a Tokaji Március Nagykóstoló lesz, március 19-én, a Corinthia Hotel Budapestben. Tokaj színes, Tokaj-Hegyalja nem egyetlen település, és nem kizárólag egy szőlőfajta vagy két bortípus. Ezt itt több mint 70 borász legszebb tételei mellett településszintű összefogások, gasztronómiai és turisztikai kiállítók igyekeznek majd bizonyítani, valamint a mesterkurzusok szereplői.

A Település és bora, mint márka című előadáson a borvidék települései boraikon keresztül is bemutatkoznak. A Tokaj Kereskedőház, a körzet integrátora átfogó megújulásról beszél, a Tokaj Oremus elmúlt 15 évének legkiválóbb tételeit hozza, Demeter Zoltán mesterkurzusán pedig egyszerre több tétel premierjére is sor kerül. A Tokaj Hétszőlőtől azt tudhatjuk meg, hogy mire képes a hegyaljai lösz.

További információk: www.tokajimarcius.hu