Márton-napi receptversenyt hirdet az MTÜ

Szerző: | 2017.10.30 | Céghírek, Hírek

Szent Márton napja hagyományosan összekapcsolódik a libával, és számos recept jár szájról szájra, és kering a családi szakácskönyvekben. A Magyar Turisztikai Ügynökség a Szent Márton-napi Libalakoma hagyományának újjáélesztése érdekében pályázatot hirdet, ahol a legjobb libarecepteket várják.

A fogásokat neves szakmai zsűri bírálja el. A nyertes receptek beküldőinek pedig egy exkluzív, egész estés gourmet élményben lehet részük.

„Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik” – tartja a mondás. Hagyományosan a november 11-i Szent Márton nap volt az utolsó alkalom a karácsonyt megelőző böjt előtt, amikor még lehetett egy jó nagyot enni. Ilyenkor hagyományosak voltak a – leginkább libafogásokból álló – nagy lakomák. A Magyar Turisztikai Ügynökség a Szent Márton-napi Libalakoma tradícióját szeretné visszahozni a köztudatba pályázatával. Így aki főzni és enni szeret, küldje be kedvenc libás étele receptjét, az étel rövid történetével és egy arról készült fotóval együtt 2017. november 3-ig a kedvenclibasetelem@mtu.gov.hu címre.

A beküldött receptekből a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) szakmai zsűrije választja ki a három legjobbat, amelyet három kiváló étterem egy hétig Szent Márton napi ajánlata részeként menüjébe felvesz. Emellett a nagyközönség is megszavazhatja kedvenc fogását a Facebookon. A receptek készítői egy-egy kétszemélyes vacsora vouchert nyernek a Pannónia Gasztrohajóra. Az eredményhirdetésre 2017. november 11-én kerül sor.

További információ: www.hellomagyarorszag.hu