Master of Wine bírál a Magyar Bormustrán

Szerző: | 2016.05.18 | Hírek, Italsor

James Davis, Master of Wine, a Tesco borszakértője lesz az idén 37. alkalommal megrendezett Magyar Bormustra díszvendége. Az áruházlánc második éve támogatja a május 24-25. között megrendezésre kerülő borversenyt, ahol idén a zsűri tagjai több mint 400 bor közül választják ki a legjobb magyar borokat.

„A Magyar Bormustra a legnagyobb hagyománnyal rendelkező, mintaszámban a legnagyobbnak számító borverseny Magyarországon. Célunk, hogy egy helyen mutassuk be, és mérettessük meg az ország valamennyi borvidékének legjelentősebb borait. A verseny törekvése az is, hogy az aranyérmes, illetve az idén újdonságként megjelenő, „csúcsbor” kategóriás borokat nemzetközi piacokra is eljutassuk, hogy minél több országban megismerhessék őket” – mondta Légli Ottó, a verseny szervezőjének, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke.

Az esemény díszvendége James Davis, Master of Wine lesz, aki a Tesco munkatársaként többek között azon dolgozik, hogy az áruházlánc borkínálatában a legjobb minőségű borok kapjanak helyet.
A versenyen a 42 fős zsűri 7 bizottságban bírálja a borokat. A Master of Wine bizottsági elnökként értékeli majd a borokat előre meghatározott bírálati szempontok alapján. A bírák idén az arany-és ezüstérmek mellett a legmagasabb pontszámot elért 20 fehérbor, 20 vörösbor, 10 édes nemes bor, 10 rozé bor, 5 pezsgő, és 5 habzó- vagy gyöngyözőbor nyeri el az újonnan bevezetett csúcsbor minősítést. A Tesco idén Best Buy különdíjat ad át a 3-3 legjobb fehér, rosé és vörösbornak.