Még lehet jelentkezni az ingyenes borismereti képzésre

Szerző: | 2021.10.20 | Hírek

A tavalyi borismereti képzések sikere nyomán 2021 őszén folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség „Bor a vendéglátásban” című rendezvénysorozata.

Az egész napos képzési program célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése. A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek, egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, és a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.

A tanfolyam során a résztvevő munkatársak megismerkedhetnek hazánk borvidékeivel, jellemző borstílusokkal (különös tekintettel a képzés egyes helyszíneit adó régiók sajátosságaira, zászlósboraira), valamint a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveivel. A képzésen való részvétel lehetővé teszi a szakszerű borbemutatás alapismereteinek megszerzését, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendekre is kitekint ezzel elősegítve, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak.

A tanfolyamot elismert boroktatók és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, négy gyakorlatorientált képzési modulban. A képzésen résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított tanúsítványt kapnak. A kepzes.bor.hu weboldalon videós tananyag is elérhető annak érdekében, hogy a személyesen részt venni nem tudó kollégák az összefoglaló online videók segítségével sajátíthassák el az elhangzott tananyag esszenciáját.

A képzésen való részvétel ajánlott a vendéglátóipar területén dolgozók: felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős munkatársak, és azon munkatársak részére, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel borajánlás, borválasztás segítése kapcsán.

A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott. Még lehet jelentkezni az országos képzéssorozat egyes állomásaira:

  • Szeged – október 25.
  • Debrecen – október 28.
  • Budapest – november 2. (betelt!)

Időpontok, regisztráció: kepzes.bor.hu