Még lehet nevezni a Nemzeti Bor Maratonra

Szerző: | 2015.05.08 | Események, Hírek

A május 23-án Hajósról rajtoló Nemzeti Bor Maraton 11 napon át tartó, összesen 2573 kilométer hosszú futással köti össze hazánk mind a 22 borvidékének 102 települését.

Ezek közül szinte mindenhol megrendezik a Magyar Borászok Ünnepét is, amely során tematikus borkóstolókkal, helyi termelőkkel, szabadidős- és sportrendezvényekkel, kulturális és kézműves programokkal, kirakodó vásárral valamint koncertekkel is készülnek emlékezetessé tenni a kezdeményezést.

A 2015 helyi termék éve programsorozat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerkedni többek között helyi termelőkkel és helyben előállított termékekkel, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jóvoltából pedig a borhibákkal és a borbetegségekkel.

A szervezők szándéka továbbá, hogy megdöntsék a „Leghosszabb Maraton Váltó Világrekordját” is, amelyre minden érintett város és település delegálhat versenyzőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel lehetőség nyílik arra is, hogy egy ingyenes futással bárki csatlakozzon a rekordkísérlethez lakóhelyének közigazgatási határain belül.

A Nemzeti Bor Maraton távjain komoly versenyek zajlanak. A 103 szakasz között bárki talál számára megfelelő erőpróbát, az 5 kilométerestől a 48 kilométeres távig. Ezek között 7 maratoni és 6 félmaratoni versenyre, valamint 36 éjszakai megmérettetésre is lehet nevezni 2015. május 18-ig egyénileg, illetve 3 vagy 5 fős csapatban. Minden résztvevő rgy üveg magyar bort arról a borvidékről, ahol a szakaszát teljesítette, és szakaszonként díjazásban részesül a leggyorsabb időt futó férfi és nő, valamint csapat, és különdíjat kapnak a legfiatalabb és legidősebb indulók is.

További információ: www.nemzetibormaraton.hu