Megdőlt a hazai koktélrekord

Szerző: | 2015.06.16 | Hírek, Italsor

Június 12-én este a Budai Várban zajló sörfesztiválon a Carlsberg Hungary 693 literes Somersby Stronger koktéljával megdőlt a hazai koktélrekord. Az áfonyás ciderrel és vodkával, valamint citrommal készített jeges italt egy jégpohár mögött szervírozták.

koktelrekord2Az új rekordot a Magyar Rekord Szövetség hitelesítette: a  693 literes ciderkoktél ugyanis 63 literrel volt több, mint a korábbi, 2007-ben felállított, 630 literes gin alapú koktélrekord. A 693 literes megakoktélhoz 1760 palack Somersby Cranberryt használtak fel, ami összesen 581 liter cidert jelent, ehhez 89 liter vodkát öntöttek. A vodkát, a citromlét és a cidert több mint 10 kilogramm jéggel keverték össze. A koktélt Koroknai Klára bartender vezetésével a helyszínen lévő szervezők, újságírók és bloggerek, valamint néhány vállalkozó kedvű fesztiválvendég állította össze közel fél óra alatt. Az óriási pohár hűtéséről egy mega jégpohár gondoskodott, amit több felnőttnek megfelelő jégtömbből faragott ki M. Tóth Zsolt jégszobrász.

A Somersby idei kommunikációs kampánya a cideralapú koktélokat helyezte a középpontba, ennek jegyében zajlott május elejétől az a koktélrecept-verseny, amelyben a nagyközönség tagjai alkothatták meg kedvenc koktéljaikat. A versenyre rengeteg ötlet érkezett, ami nem meglepő, mert egy nemrégiben lezajlott országos kutatás szerint a magyarok kétharmada szereti a koktélokat, ráadásul a fővárosiak a nyugati trendeket követve kifejezetten kedvelik a ciderkoktélokat is.