Megérkezett a rumok koronahercege, a BRUGAL 1888

Szerző: | 2019.04.16 | Hírek, Italsor

Hamarosan Magyarországon is kapható lesz egy igazi rum-arisztokrata: a Brugal 1888.

Az italkülönlegességet a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. hozza el a legelőkelőbb éttermek és bárok kínálatába.

Az 1888 egy olyan rum, amely megérdemli, hogy tisztán, inkább jég nélkül kortyolgassuk – állítja Pavol Kazimir Bartender, a Brugal 1888 nemzetközi márkanagykövete, aki április 14-én a BarShow nevű bárkulturális seregszemlén mutatta be a szakmának a rumkülönlegességet. Egy nappal később gasztrobloggerek, újságírók és a bárélet szakmai szereplői ízlelhették meg a fejedelmi rumot a koktélkészítő mester szervírozásában a Boutiq’Barban. „Ez a rum bátor felfedezőútra invitál az ízek karibi világába” – folytatja a nemzetközi hírű Bartender, aki elismeri, hogy a rumra eddig nem igazán úgy tekintettek az emberek, mint olyan italra, amelyet kortyolgatva szokás fogyasztani. A skóciai székhelyű Edrington vállalat 2011 óta piacon lévő terméke azonban ellentmond ennek. „A Brugal 1888 egy kortyolni való rum” – mondta Pavol Kazimir.

Az 1888 a dominikai Brugal manufaktúra alapítási évére utal. A rumokat a mai napig a Spanyolországból származó és a Dominikai Köztársaságban letelepedett alapító, Don Andres Brugal Montaner leszármazottai, a ’Maestro Ronerok’ immár ötödik generációja készíti. Alkotói szerint az ital megfelelően felszolgálva kiélesíti az érzékeket. Lehet a kéz által felmelegítve is kortyolgatni: ilyenkor a Karib-tenger forró klímáját eleveníti fel. Ha kissé lehűtjük, frissítőleg hat. Bárhogy is fogyasztjuk, a Brugal 1888 a több mint 130 éves manufaktúra keverőmestereinek tolmácsolásában idézi meg szülőhazája, a Karib-térség ízeit és temperamentumát.

A Brugal 1888 kettős érleléssel készül: előbb a mesterek által gondosan kiválasztott, amerikai tölgyből készült ex-bourbon hordókban tárolják, majd európai tölgyből készült Pedro Ximenez ex-sherry hordókban érlelik tovább. Az üveg tradicionális – a Brugal hagyományaihoz hű – díszhálóba került, amely a bárok szuperprémium márkáinak védjegye.

A Brugal 1888 a Coca-Cola HBC Magyarország portfóliójának részeként kerül a hazai piacra, a termékcsalád egyetlen Magyarországon elérhető tagjaként. A különleges minőséget képviselő ital forgalmazása jól illik az italpalackozó és forgalmazó üzletstratégiájába, hiszen a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. teljeskörű italgyártóként minden fogyasztási alkalomra kínál italokat fogyasztóinak. „Immár közel 100 féle italt forgalmazunk, amelyek közös jellemzője a magas minőség és az innováció. A Brugal 1888 mindkét kritériumnak megfelel, könnyed, fiatalos stílusa, a megújulás mellett is gondosan ápolt tradíciói ugyancsak jól illeszkednek a portfóliónk által képviselt értékekhez” – vélekedett Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Premium Spirit vezetője.