Meghívó a Gundel-díj Gálaebédjére

Szerző: | 2015.10.19 | Események, Hírek

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 5. alkalommal rendezi meg hagyományos évzáró Gáláját, mely az idén 100 éve elhunyt Gundel Jánosra, a híres vendéglősdinasztia alapítójára emlékezik. A 2015-ös év Gálaebédjének kiemelkedő eseménye az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj második alkalommal történő átadása lesz.

Az idei díjazottak: Jakabffy László (gasztronómiai szaktanácsadó, az Alabárdos Étterem korábbi sikeres vezetője), Garaczi János (a lajosmizsei Tanyacsárda társtulajdonosa), és Bíró Lajos (Bock Bisztró tulajdonosa).

A Gundel János korát időző, 21. századra átgondolt étrendet az ország neves konyhafőnökei közösen készítik el. A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsorát az erre az alkalomra felkért 11 chéf és 2 cukrász önkéntes munkában vállalta.

A Gálaebédre november 22-én, vasárnap 12:00 órai kezdettel kerül sor Budapesten, a Kopaszi gáton lévő Öbölház Rendezvényközpontban (11. ker. Kopaszi gát 2.).

Az est házigazdája: Kovács Lázár (Lázár Chef)

A belépőjegyek ára MVI-tagoknak 17 000 Ft (egy tagsággal összesen 4 db kedvezményes jegy vásárolható), nem MVI-tagoknak 20 000 Ft.

Részvételi szándékát a galaebed@gmail.com e-mail címen jelezze.

 

ÉTREND

Gundel Károly – díjátadó Gálaebéd

Amuse bouche falatok

Mede Ádám  (Onyx Étterem)

Chilis gyömbéres sütőtök velouté, füstölt szarvas szívvel, sajtos tök krokettel

Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)
Nyúl terrine, szalontüdő, ánizsos bébirépa

Folyami rák, kecsege kocsonya, tormás almakrém, fekete fokhagyma

 

Hideg előétel

Kalas László és Ortó Gyula (Budapest Party Service)

Saját hálójában füstölt mangalica szűzpecsenye, malacpofasajttal, tormás körtepürével

 

Leves

Ádám Csaba és Kiss Sándor (Olimpia Étterem)

Újházi „gomba” consommé, szarvasgombás ramen tésztával

 

Meleg fogásközi étel

Macsinka János (Macok Bistro, Eger) és Volentér István (67 Étterem, Székesfehérvár)

Szilvásváradi pisztráng meleg karfiol terrinnel, marinált zöld almával, bergamot olajos hollandi espumával

 

Sorbet

Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)

Málna-rózsa

 

Főfogás – derékétel

Ványi László (Thermál Hotel Visegrád) és Gottwald Szilárd (Gottwald Hotel, Tata)

Szarvas gerinc mézes gerslivel, vargánya mignonnal és birses burgonya fánkkal

 

Desszert

Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)

GP60 arabica macaronnal (málnás pisztácia mousse liszt nélküli csokis piskótán,  kávés macaronnal)

 

Petit Fours

Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)

kávés macaron whiskey szívvel

Rákóczi kosár

roppanós sós karamell csók

pisztácia kagyló (csokoládé hüvely pisztácia ganache-al töltve, szaloncukor papírba állítva)