Megjelent a Magyarország vár magazin legfrissebb száma

Szerző: | 2023.11.02 | Hírek

Minden hónapnak megvan a maga szépsége, csak meg kell látnunk azt. Ha zordabb is az idő, keressen olyan élményeket, amelyek kikapcsolnak a hétköznapokból, felvidítanak, amelyektől jobban érzi magát a bőrében.

Az őszi hónapok közül a novemberi hagyományok a legszínesebbek, közülük is Szent Márton napjához kötődik a legtöbb mondás, hiedelem és vigasság. Sok étteremben készülnek Márton-napi libanapokkal, a pincékben a gazdák csapra verik a hordókat, hogy megkóstoltassák az újboraikat, a nagyobb hotelekben gyakoriak az élőzenés vacsorák, táncmulatságok, és ilyenkor már kezdődnek a disznótoros lakomák is.

A reggelek és az esték már csípősek novemberben, de úgy tartják, a természetjáráshoz sosincs rossz idő, csak alkalmatlan öltözék. Egy hűvös őszi nap végén pedig kevés jobb dolog van, mint beülni egy forró szaunába vagy nyakig merülni egy termálvizes fürdőmedencébe.

A természetjárókat mostani lapszámunkban a Soproni-hegységbe invitáljuk, de akár lóra vagy lovas kocsira is pattanhatnak a főváros környéki csodás túraútvonalakon. A vízimádóknak öt hangulatos dél-alföldi termálfürdőt ajánlunk, a történelemkedvelőket az Ördöglovas bajnai kastélyába és Komlódtótfalura kalauzoljuk. Bemutatunk öt olyan múzeumot is, amely érdeklődési körtől függetlenül képes lebilincselni fiatalokat és időseket, műértőket és laikusokat egyaránt.

Érdemes a SZÉP-kártyájukra feltöltött pénzeket ilyen élményekre, étteremben, szállodában, fürdőben, múzeumban elkölteni. Teljék tartalmasan és kellemesen szabadidejük az ősz utolsó hónapjában is!

A Magyarország vár magazin novemberi számát ide kattintva lapozhatja végig.
________________________________________________________________________________________________________

A lap főtámogatója: