Megjelent a top 50: ők voltak a turizmus fontos szereplői 2023-ban

Szerző: | 2024.02.14 | Hírek

Flesch Tamás, Ganczer Gábor, Klemm Balázs, Kovács Balázs, Kreinbacher József, Molnár Judit, Orbán Ráhel, Semsei Rudolf, Tiborcz István, Váradi József – néhány név a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató exkluzív top 50-es kiadványunkból, amely a 31. Turizmus Évadnyitó Gálára jelent meg.

Társlapunk, a turizmus.com szerkesztősége idén 10. alkalommal jelentette meg a turizmus top 50-es kiadványát. A hagyományokhoz híven most is Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány partnerszervezeteinek elnökeiből, valamint a lapot kiadó Turizmus Kft. vezető munkatársaiból álló szakmai zsűri állította össze az illusztris névsort.

Ezúttal is az előző esztendőben, 2023-ban elért kiemelkedő teljesítményeket vizsgálták, most először azonban kizárólag a jelöltek gazdasági, illetve az általuk tulajdonolt vagy irányított cég teljesítménye volt a perdöntő a szavazásnál, az ágazat érdekében végzett kimagasló lobbitevékenységet ezúttal külön értékeltük. A listában néhány vállalkozásnál a teljesítmény szempontjából egymástól elválaszthatatlan párosokra is szavazott a zsűri, így a turizmus top 50-e valójában 58 szakembert jelent. A friss listában sokan vannak, akik az előző években már többször is szerepeltek a rangsorban, 18 név viszont most először került be. Ugyanakkor 8 olyan személy is akad, aki az elmúlt tíz évben mindig bejutott a top 50 közé.Áttekinthetőbbé téve az olvasó rálátását azokra a területekre, amelyeket az egyes szakemberek képviselnek, a turizmus-vendéglátás ágazat legfontosabb szereplőit kategóriánként csoportosítva (attrakció, befektető, gasztronómia, közlekedés, kreatív, szállodaipar, utazás) mutatjuk be a kiadványban.

Idézünk néhány szakembert a lapból a turizmus 50 fontos szereplője közül:

  • „A 2023-as évre úgy fogunk visszatekinteni, mint amiből sokat tanulhattunk (volna) – Baán László (Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria)
  • „A következő nagy turisztikai attrakcióterv a IV. Károly, vagyis a valaha volt legnagyobb magyar gőzhajó másolatának elkészíttetése” – Kreinbacher József (Madame Tussauds Budapest)
  • „Minden folyamatban lévő projektünkkel szeretnénk a magyar turizmust magasabb szintre pozicionálni, a célunk, hogy a prémium- és luxusszegmensek vendégelvárásait is ki tudjuk elégíteni” – Tiborcz István (BDPST Group)
  • „Amíg a Michelin-ajánlás nagyon hasznos a vidéki éttermeknek, mert láthatóvá teszi őket, addig a két Michelin-csillagot nem könnyű kamatoztatni a forgalomban” – Pesti István (Platán Gourmet)
  • „Magyarországon 2023-ban 5,2 millió utasunk volt, közel egymillióval több, mint 2022-ben” – Váradi József (Wizz Air)
  • „A turisztika – reklámszakmai értelemben – az ország legnagyobb ügyfele – Biró László (Mediator)
  • „Megtanultuk kalkulálni a kalkulálhatatlant” – Flesch Tamás (Continental Group)
  • „Továbbra is a piacvezető pozíció a cél, de immár egész közép-európában” – Szigetvári József (Szallas Group)

Alább közreadjuk a teljes top 50-es listát, amelyben színessel emeltük ki a kiadványban első alkalommal szereplők nevét. Jó böngészést kívánunk!

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.

_______________________________________
Forrás: turizmus.com