Megjelent a Vendéglátás júniusi száma

Szerző: | 2016.06.08 | Céghírek, Hírek

Mitől lesz jó a fagylalt, és melyik amerikai elnök vált híressé osztriga-jégkrémével? Milyen kategóriák kerültek be a Vinea Balatonba? Hogyan zajlik egy sommelier világverseny? És mit is jelent a Bocuse d’Or aranyérme a gyakorlatban?

Mostani számunkból kiderül továbbá az is, hogy a mai budapesti romkocsma-negyed már több mint 100 évvel ezelőtt is az éjszakai szórakozásról vált híressé, és a nagyjából ez időben született koktélok ismerete miért fontos a bártenderek számára. Jerome Bocuse-zal a Bocuse d’Or szellemiségéről beszélgettünk, a Sirha kiállítás szakmai programjain hasznos információkat gyűjtöttünk össze.

Körbejárjuk a trappista sörök világát, és az is kiderül, milyen sörhöz milyen pohár illik. Mindezek mellett ellátogatunk Egerbe Kovács Nimródhoz, sörfőzdébe az Etyeki borvidékre, Villányban pedig Romsics László a Csányi Pincészet terveiről mesél.