Megjelent a Vendéglátás magazin április száma

Szerző: | 2017.04.12 | Céghírek, Hírek

Április számunkban új sorozatot indítottunk ember és alkohol kapcsolatáról, felfedjük az emulziók készítésének tudományos háttérét, sörökhöz ajánlunk sajtokat, bemutatjuk az italos világversenyekre utazó szakembereket, körbenézünk a fine dining séfek „hétköznapibb” konyháin, és kirándulunk Dubaiba.

Ízelítő a tartalomból:

Csináljunk jó éttermet

Az „étterem-mentő” vállalkozásunk beharangozó cikkében felvázolt témakörök közül az első a megfelelő célmeghatározás, az alapos környezettanulmány, és a tudatosan felépített image összefüggő kérdéskörét emeltük ki. Most megleljük a választ arra is, hogy miként lehet ezt jól csinálni.

Emulziók a konyhában

A konyhából jól ismert tej, tejszín, tejföl, vaj, margarin, csokoládé, a salátadressingek, a jégkrémek, a majonéz, a hollandi mártás, a jó dunai halászlé, a marseille-i bouillabaisse és sok más étel és alapanyag, mind emulziók.

A tavasz hírnöke: Hú!Svét

A vidéki gasztrorendezvények között sokszor találkozunk a SVÉT csoportosulás valamelyik eseményével, amelyek közül vitathatatlanul a legkedveltebb – a „nagy” SVÉT mellett – a Hú!Svét Palkonyán, amit idén április 22-23-án rendeznek.

Tombol a versenyszezon

Tavasz van, a versenyek időszaka. Szinte minden jelentősebb italmárka megrendezte már az országos bajnokságot, és a győztesek javában készülnek a nemzetközi versenyekre.

Fine dining séfek új utakon

Az utóbbi évek örvendetes változásainak köszönhetően gombamód szaporodnak azok a helyek, ahol a korlátozottabb anyagi lehetőségekkel rendelkező ínyencek is bejuthatnak a fine dining-paradicsomba.

Szekszárdi éttermek a problématérképen

Kiscsoportban beszélgettünk az élelmiszeripari technológiákról, az innovatív, új alapanyagokról, meghallgattuk a véleményeket, friss és hiteles információkkal oszlattuk a régi gyakorlatra rögzült tévhiteket.

Bormarketing – közös célok és feladatok

A magyar bormarketing újabb fejezetéhez érkezett, amelyben olvasni már lényeges, érdemleges sorokat, de a gumicsont-témákat még mindig rágjuk és csak rágjuk.

Alkohol és evolúció

Az alkohol és fogyasztása a modern ember életében számos funkciót tölt be, ugyanakkor azon csak ritkán töprengünk el, hogy vajon hogyan vált életünk részévé az alkoholfogyasztás?

Szentendre visszaszerzése

A szentendrei lakosok majdhogynem le is szoktak az éttermek-sörözők-borozók látogatásáról, a sörforradalom szülötteként megnyitó Teddy Beer most megpróbálja visszahódítani őket.

Mennyei páros – sajt és sör

Elérkezett az ideje, hogy leszámoljunk azzal a téves nézettel, hogy sajtoknak csak borok lehetnek méltó kísérői.

Ízek és nemzetek Dubaiban

Dubai gasztronómiai élete épp olyan, mint lakossága: összetett, multikulturális, innovatív, vibráló és izgalmas, ahol az indiai kifőzdéktől az arab street foodon át világhírű séfek helyi étterméig terjed a kínálat.